Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας.

«Αριστερά χωρίς φωνή», γράφει το αυριανό απεργιακό πρωτοσέλιδο της Αυγής στο οποίο αναγράφεται και η ανακοίνωση των εργαζομένων για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου.

Το avgi.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 26 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου, λόγω απεργίας που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

Η ανακοίνωση από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ για κήρυξη 24ωρης απεργίας σε ΑΥΓΗ και avgi.gr

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει τη λειτουργία του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 26 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr”. Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ” και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα».

Η ιστορία της εφημερίδας “Η Αυγή”

Η εφημερίδα Αυγή ιδρύθηκε το 1952 και αρχικά ήταν όργανο της ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά). Η πρώτη έκδοση έγινε στις 24 Αυγούστου 1952.

Τι ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της “Αυγής”

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αναστολή του ημερήσιου φύλλου εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας “Η Αυγή”.

Όπως σημειώνεται, στόχος είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr» στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ”Η Αυγή” με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».