Σκανδαλολογία κατά Τσίπρα και επιστροφή της πολιτικής ζωής στο βούρκο, το αντίδοτο Μητσοτάκη στην αποτυχία του

Του Γ. Λακόπουλου

Το βιολί βιολάκι. Κάθε φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο καναβάτσο είτε καλεί το ιππικό των πρόθυμων δημοσκόπων, είτε αναλαμβάνουν οι μιντιακοί τυμβωρύχοι της να σκάψουν στην εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ μια παρένθεση: Οι Συριζαίοι είχαν πολλά κουσούρια και έκαναν ακόμη περισσότερα λάθη. Αλλά δεν έκλεβαν. Δεν  έχουν  εντοπιστεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξαν τρόπο ζωής μετά από  4,5 χρόνια στην εξουσία. 

Οι άνθρωποί του μένουν στην ίδια γειτονιά, συχνάζουν στα ίδια μέρη, ντύνονται με τον ίδιο τρόπο. Κάνουν διακοπές στα ίδια σημεία και δεν τους βρίσκεις στα σαλόνια των Βορείων Προαστίων, στη Μύκονο, ή στην Αράχοβα. Πολύ περισσότερο στα σαλέ της Αυστρίας να σαλιαρίζουν με τους λεφτάδες.

Κάνουν την ιδια φορολογική δήλωση και δεν έδειξαν έφεση στον νεοπλουτισμό.  Κανείς δεν ανέφερε  ότι ο γείτονας που είναι του ΣΥΡΙΖΑ  από το 2015 χτίζει καινούργιο σπίτι,  η κυρία του ράβεται στο Κολωνάκι  και  όλη μέρα μιλάνε για το καινούργιο τζιπ και το σκάφος τους. 

Αν ανατρέξει κανείς στις ημέρες ιδίως του ΠΑΣΟΚ -αλλά και της ΝΔ- φτιάχνει ολόκληρο τηλεφωνικό κατάλογο με τέτοιες περιπτώσεις. Κλείνει η παρένθεση.

Να επιστρέψουμε στην αρχή: Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης- βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Γύρω τους μαίνεται καταιγίδα από σκανδαλώδεις υποθέσεις, αποτυχίες, καταστροφές  και κοινωνική απόγνωση, που απειλούν όση -προσωρινή- γαλήνη προσφέρει το κέντρο του κυκλώνα. 

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βαρύνονται με πολλά: τραγική διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, φιάσκο στις Βρυξέλλες που προοιωνίζεται εθνική ήττα, καταστροφή στην οικονομία  που  τσαλακώνει την κοινωνία,  ανικανότητα υπουργών και εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών.

Προσωπικά ο Μητσοτάκης εκτίθεται  διαρκώς με όσα λέει και όσα κάνει -ενίοτε και οικογενειακά. Από τους “εξαρτημένους από το μισθό τους” ως την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα.

Ήδη διεθνή μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τον Ορμπανικό τρόπο  διακυβέρνησης.

Η Βουλή έγινε πλυντήριο διευκολύνσεων, ύποπτες υποθέσεις υπουργών συγκαλύπτονται, αλλά θα προκαλέσουν εισαγγελικές παρεμβάσεις μόλις λήξει η υγειονομική κρίση, τα εξοπλιστικά προγράμματα μπάζουν.

Οι πολίτες περιμένουν το τέλος της πανδημίας για να ζητήσουν  το λογαριασμό για την κατεδάφισή δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας υπέρ των ιδιωτών, την αφαίρεση κατακτήσεων και τη νομοθετημένη φτωχοποίηση.

 Η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ ανακάμπτει και παίρνει τον έλεγχο της δημόσιας παρουσίας της.

Η διαρκής θεσμική εκτροπή και αδιαφάνεια, επαναφέρουν τη  σήψη στο δημόσιο βίο και τη συναλλαγή με τους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ.

 Ακόμη  και το σκάνδαλο Νοβάρτις μένει ανοιχτό και απειλεί δυο τουλάχιστον στελέχη της ΝΔ.

Να φορτιστεί αρνητικά το όνομα του Τσίπρα

Η κομματική παράδοση της Δεξιάς -και οι συνήθεις  πρακτικές της οικογένειας Μητσοτάκη- οδηγούν, ως αντίδραση, στην υπονόμευση της πολιτικής ζωής με μεθόδους συμψηφισμού της κακοδιαχείρισης.  

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε σκάνδαλα αναλαμβάνει το συνεργείο  του Μεγάρου Μαξίμου να κατασκευάσει και οι συνήθεις κεκράκτες του να τα προβάλλουν.

Με τον ισχυρισμό ότι η Αριστερά δεν διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα, αλλά  κολυμπάει στα ίδια σκατά της διαφθοράς με τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κεντρικός στόχος είναι να φορτιστεί αρνητικά το όνομα του Τσίπρα. Μετά τη βίλα στα Λεγραινά, βρήκαν σκάνδαλο σε μια έκθεση ελεγκτικής εταιρίας που δεν… αναφέρεται σε κανένα σκάνδαλο. 

Ένας περίεργος  υπάλληλος των Κουτσολιούτσων της Folli-follie δείχνει υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ως  ενδιαφερθέντες για μία ρύθμιση του 2018,  που είχε ψηφίσει και η ΝΔ.

Μιλάμε για την εταιρία που επί 17 χρόνια ως τότε οργίαζε στην κομπίνα. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεατές και τους ανθρώπους τους συναγελαζόμενους με τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Ακόμη κι αν κάποιοι από τους Συριζαίους είχαν έφεση στον παραγοντισμό  – και ορισμένοι είχαν- από πουθενά δεν στοιχειοθετείται σκάνδαλο, με την έννοια της παραβίασης νόμου, χρηματισμού, εύνοιας σε συμφέροντα και άλλα συναφή που κοσμούν το βιογραφικό πολλών από όσους κυβερνούν σήμερα. 

Το σύστημα Μητσοτάκη σκάβει τον λάκο του

 Όταν το σκάνδαλο των υπουργών κατέπεσε σε 48 ώρες – και ο Φλαμπουράρης πλάκωσε τις αγωγές- πήγαν κατ’ ευθείαν στον Τσίπρα και τον έβαλαν στο κάδρο του σκανδάλου, με τον ισχυρισμό ότι εμπλέκεται προσωπικά.

 Πώς εμπλέκεται; Πάλι ο ίδιος φιλότιμος υπάλληλος ενημερώνει το αφεντικό του για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης του, αναφέροντας ότι  υπήρχε οδηγία από ψηλά να συνδράμουν τον όμιλο και ότι είχε ενημερωθεί  ο Πρωθυπουργός. Κατόπιν ενεργειών του -του υπάλληλου- προφανώς.

 Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.  Η μιντιακή κομπανία αποπροσανατολισμού παραβλέπει ότι εταιρία που έκανε τον έλεγχο στη  folli-follie αναφέρει για τον υπάλληλο:

“Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους, ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά, έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιθέντα». 

Αυτά είναι λεπτομέρειες για όσους πήραν το πράσινο φως από ψηλά να οδηγήσουν πάλι την πολιτική ζωή στο βούρκο.

 Σημαδεύουν τον Τσίπρα που άσκησε την πρωθυπουργία χωρίς το παραμικρό ηθικό ψεγάδι.  Εκτός του ότι κάπνισε πούρα στο σκάφος μιας συμβούλου  του.

Παρότι καμία κυβέρνηση δεν διασώθηκε ποτέ φιλοτεχνώντας σκάνδαλα της αντιπολίτευσης που δεν υπήρξαν, επιμένουν. Αλλά εισάγοντας τέτοιες μεθόδους στην πολιτική αντιπαράθεση σκάβουν το λάκκο τους.

Γιατί μπαίνει στο κάδρο ο Τσίπρας, χωρίς κάτι συγκεκριμένο που να τον βάζει και δεν μπαίνει η κυρία Μαρέβα Γκραμποφσκι με την αποκάλυψη -του Documento- ότι μέλος του δικτύου ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού  στον οποίο ήταν συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος, μετείχε και ένας εκ των Κουτσολιούτσων;

 Αν το σύστημα Μητσοτάκη επιθυμεί να γίνει με τέτοια υλικά η πολιτική  αντιπαράθεση μάλλον βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του…