Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κατά την τραγωδία στα Τέμπη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου είπε πως δεν συμμετείχε ούτε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.

«Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις στους χώρους για ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα» υποστήριξε ο σημερινός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έδωσε εντολή ο ίδιος για να μπαζωθεί ο χώρος αλλά ότι δεν είχε αρμοδιότητα και δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.

«Θέλω να υπογραμμίσω το εξής: δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού», ήταν η χαρακτηριστική του φράση στη Βουλή.

Τι έλεγε τον Μάρτιο του 2023

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ακριβώς πριν από ένα χρόνο περιέγραφε αναλυτικά σε συνεντεύξεις του σε ποιες ενέργειες προχωρούσε η κυβέρνηση αμέσως μετά το δυστύχημα αναφέροντας χαρακτηριστικά: ότι «διαμορφώθηκε ο χώρος. Και για τη φύλαξη, τα συντρίμμια, τα βαγόνια» προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας».

Τον σημερινό υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού, είχε «δείξει» ως υπεύθυνο για το μπάζωμα ο γαλάζιος Κώστας Αγοραστός. 

Η πρόεδρος του «Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών» σε συνέντευξή της στο κανάλι Alert τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφέρει πως ύστερα από εξώδικο που έστειλε στον Κώστα Αγοραστό, εκείνος της απάντησε πως «ακολουθούσε εντολές», δείχνοντας μάλιστα ως υπεύθυνο τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και νυν υφυπουργό Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.