Τέμπη: Ένα χρόνο και πέντε μήνες μετά εντοπίστηκε οστό θύματος σε ιδιωτικό οικόπεδο

Ένα χρόνο και πέντε μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, εντοπίστηκε οστό θύματος σε ιδιωτικό οικόπεδο στη θέση «Πηγάδια»: Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» και του OPEN – που έφερε στη δημοσιότητα  την έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών – εντοπίστηκε βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με επιβάτη της τραγωδίας των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο στη θέση «Πηγάδια».

Συνολικά εστάλησαν και εξετάστηκαν 11 συσκευασίες με βιολογικό υλικό, εκ των οποίων οι τρεις αναμένεται να προωθηθούν σε ειδικό Δικαστικό Ανθρωπολόγο για περαιτέρω εξέταση, αλλά και 25 δείγματα από προσωπικά αντικείμενα θυμάτων.

«Είναι τραγικό αυτά τα στοιχεία να μην υπάρχουν σήμερα και μετά από ένα χρόνο να μιλάμε για αν υπάρχει συγκάλυψη δεν υπάρχει συγκάλυψη; υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει έγκλημα; Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε μιλώντας στην Οpen η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων.

«Αυτά τα αδρανή υλικά ήταν γεμάτα με προσωπικά αντικείμενα αλλά ακόμη και ανθρώπινα μέλη, βιολογικό υλικό των θυμάτων. Ακόμη κι ο τρόπος που έγινε η μεταφορά αλλοίωσε τα στοιχεία. Σε αυτά υπάρχουν μέχρι σήμερα σημάδια από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε. Αν είχαν ερευνηθεί στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα θα ξέραμε το φορτίο της αμαξοστοιχίας αλλά και από τι προκλήθηκε η φωτιά».