Τιτανικός…

Απο τον  Φρεντ

Στο πρώτο άκουσμα της είδησης νόμισα πως ο Σάκης Ρουβάς εκτέλεσε τον Μίκη Θεοδωράκη.

* Ακούω τώρα το ‘Αξιον Εστί από τον Σάκη. Δεν θυμάμαι αν πορώθηκα ή οξειδώθηκα μιλάμε!*Ο Σάκης πωρώθηκε τόσο πολύ με το Άξιον Εστί που ψάχνει τον Ελύτη να του γράψει κι άλλα στιχάκια.* Η Ζωή τρώει σε ένα ταπεινό ταβερνάκι. Ο Αλέξης συναντά στον αεροπλάνο έναν “απλό πολίτη”. Ο Βαρουφάκης πάει ένα απλό πλοίο στο ένα ταπεινό νησί και φωτοτογραφίζεται να τρώει απλά κουτσουμούρες. Τόση απλότητα δεν έχουν ούτε τα απλά και ταπεινά παγώνια. * Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία. Μόνο που εμείς είτε δεν έχουμε εργασία, είτε είμαστε -έστω αυτοεκμεταλευόμενα- “αφεντικά”. Κι η εργατική πρωτομαγιά σε μια χώρα ανέργων είναι σα να γιορτάζει η γαλοπούλα τη Γιορτή των Χριστουγέννων. * Από τον αριθμό των «απεργών» στην Εθνική Οδό καταλαβαίνεις στην Ελλάδα πόσο ανέβηκε το ποσοστό της ανεργίας.

Ο υπουργός Οικονομικών . (Φωτο: ΑΠΕ)
Ο υπουργός Οικονομικών . (Φωτο: ΑΠΕ)

* Πολύς θόρυβος για το τίποτα για την απουσία Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύεσεις. Αν κρίνουμε από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα σήμερα, δεν υπάρχει θέμα. Απλώς δεν θάχε βρει τι να φορέσει. * Αυτές οι πρώτες εκατό μέρες αριστερής διακυβέρνησης. Υποθέτω ότι εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκατό δεύτερων ημερών * Δηλώσεις του υπουργού- εγκληματολόγου κ. Πανούση, που δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υπουργός και εγκληματολόγος. Ελπίζω ο εγκληματολόγος να μην οργανώσει διαδήλωση εναντίον του υπουργού.

* Η κόρη του Κωνσταντόπουλου πρόεδρος Βουλής κι η μαμά στο ΕΣΡ. Ευτυχώς που η Ζωή είναι μοναχοκόρη * Ας ελπίσουμε ότι ο Σάκης δεν θα “ερμηνεύσει’ και Μάνο Χατζιδάκι! * Κοινή δήλωση Γιούκνερ – Τσίπρα. Σιγά το δύσκολο! Το θέμα είναι να υπάρξει κοινή δήλωση Δραγασάκη- Βαρουφάκη. * Είναι γνωστό ότι στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά τελευταία αισθάνομαι πως πιάστηκε η πλάτη μου.

Σας ασπάζομαι
Φρεντ