Τι απαντά ο Ν. Παππάς στις κατηγορίες Μαρινάκη

Σε διάψευση όσων ισχυρίστηκε πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, περί κυβερνητικής παρέμβασης προκειμένου να δανείσει χρήματα στον Καλογρίτσα για την αγορά τηλεοπτικής άδειας, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «προφανώς και δεν έγινε» και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Β. Μαρινάκη για «κουτσομπολιό».

Στην ερώτηση «έγινε αυτό;» ο υπουργός απάντησε δύο φορές: «Προφανώς και δεν έγινε».

«Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι τον εκδικούμαστε επειδή, κατά το αφήγημά του, κάποια χάρη δεν μας έκανε. Αυτό που προξενεί εντύπωση καταρχήν είναι ότι η ύψιστη κατηγορία την οποία απευθύνει είναι ότι τον είχαμε καλοπιάσει. Και μας άρεσε, λέει, το γεγονός ότι κατέβαλε 75 εκατομμύρια για την άδεια.

Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει ούτε κακοπαίρνει κανένα. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Δεν έχει ούτε εγγύτητες ούτε αποστάσεις» επισήμανε ο υπουργός και συνέχισε: «Δεν κοιτάμε πώς λέγεται ο καθένας ή τι ομάδα είναι, εμείς τον νόμο πάμε να εφαρμόσουμε όσον αφορά τα τηλεοπτικά».

«Ο κ. Μαρινάκης τότε βεβαίως, επειδή τον διευκόλυνε η διαδικασία της αδειοδότησης, είχε χαμηλούς τόνους. Μετέπειτα, όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός άλλαξε η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και εκτοξεύτηκε η αντιπολιτευτική του τακτική όταν είχαμε τα περιστατικά με τον Γιαννουσάκη, την κατάθεσή του για το Noor 1 και το ξέσπασμά του για την κόντρα που είχε με τον Πάνο Καμμένο», είπε στη συνέχεια.

Ακολούθως επανήλθε στο αρχικό ερώτημα καθώς και στο γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού απαντώντας: «Προφανώς και δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω πώς το λέει. Μπορεί το κουτσομπολιό να είναι το τελευταίο του καταφύγιο».

«Και τι δεν έχουμε ακούσει. Κανένα δεν ευνοήσαμε. Όταν ο Καλογρίτσας φάνηκε ότι δεν έχει τα χρήματα οι πρόνοιες του διαγωνισμού ήταν τέτοιες και αποκλείστηκε το επόμενο δευτερόλεπτο», είπε ακόμη ο Ν. Παππάς κάνοντας αναφορά στις συζητήσεις που γίνονταν την περίοδο του διαγωνισμού μεταξύ υποψηφίων καναλαρχών.

«Ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον στις τηλεοπτικές άδειες.

«Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου “σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο” αυτό δεν θα το διαψεύσω», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Ηθικός πολυτραυματίας» ο Μητσοτάκης

Απαντώντας για τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι “πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς” ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας και από πού να το πιάσει κανείς: από την εμπλοκή των στελεχών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Νοβάρτις; Από το γεγονός ότι έπαιρνε δάνεια για την εφημερίδα του, η οποία δεν λειτουργούσε και τα “πιστόλιαζε”; Από το γεγονός ότι ο οικογενειακός του προϋπολογισμός χρηματοδοτείται από μια οφ σορ εφοπλιστή για τον οποίο δεν μας έχει πει ποιος είναι για να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, εάν κάποιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κατά παραγγελία του εφοπλιστή που τον χρηματοδότησε».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦ ΣΥΝ