Τι λαός είναι αυτός που ανέχεται τον Μητσοτάκη να του λέει ότι «ενίσχυσε το ΕΣΥ» και αντιμετωπίζει «με επιτυχία» την πανδημία, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι;

Μετά την τελευταία συνέντευξη Μητσοτάκη- ας αφήσουμε όσα λέει η πορτ παρόλ του και ο ασύδοτος Άδωνις  Γεωργιάδης-  είναι ώρα να κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας και να ρωτήσουμε:  τι είναι αυτό που συντηρεί την ανοχή της κοινωνίας, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  όταν χωρίς κανέναν δισταγμό λέει ψέματα για την πανδημία;

 Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε, με μεγαλύτερο κυνισμό από κάθε προηγουμένη  φορά ότι η κυβέρνησή του «ενισχύει το ΕΣΥ» και «το εμπιστεύεται», ότι η διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της γίνεται «με επιτυχία» και ότι ο ιδιωτικός τομέας «συμμετέχει» στην προσπάθεια.  

Τίποτε αυτά δεν είναι αλήθεια. Διαρκούσης της πανδημίας το νοσηλευτικό προσωπικό έχει μειωθεί κατά 1300 άτομα αποκαλύπτουν τα στοιχεία.  Ακόμη και ο δικός του Γ. Πατούλης του έτριψε ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών. 

Τώρα προτιμάει τις επιστρατεύσεις για να «μην του μείνουν» μετά την πανδημία, όπως αναίσχυντα αποκαλύπτουν οικείοι του σχολιαστές.

Τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και άλλοι περιμένουν στους διαδρόμους.  Οι γιατροί  και οι νοσηλευτές δίνουν πλέον χαμένες μάχες και όσα λέει ο πρωθυπουργός γι’ αυτούς τους ακούγονται σαν εμπαιγμός.

Οι ιδιώτες κερδοσκοπούν διπλασιάζοντας τα νοσήλια στην πελατεία που τους στέλνει το κράτος και οι κλινικές τους μένουν ανέπαφες από την πανδημία για να κυριαρχήσουν με το τέλος της.

Σ’ αυτό το δραματικό σκηνικό ο Πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους πάντες  με ισχυρισμούς που διαψεύδονται κάθε μετά από τα στοιχεία εξάπλωσης της πανδημίας.

 Αντί να αφιερωθεί στην αναχαίτιση του ιού αμολάει κλόουν να  προσβάλουν την κοινοβουλευτική διαδικασία με πλαστές φωτογραφίες και να καθυβρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο ίδιος αντί να δώσει το παρόν στο μέτωπο της πανδημίας, όταν δεν δίνει εκ του ασφαλούς συνεντεύξεις, υποβάλει τα σέβη του στους αξιωματικούς ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Αναστατώνει την πρωτεύουσα για να επισκεφθούν μία προσωρινή έκθεση   ένας παρακμιακός εν δυνάμει εστεμμένος από μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πρόεδρος μιας μικρής αδελφής  χώρας, της οποίας τους αγώνες αποδυναμώνει ο ίδιος ο Μητσοτάκης με τις επιλογές του την περιοχή.

Η πανδημία θερίζει, η οικονομία καταρρέει, η φαυλότητα επεκτείνεται, τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, το Αιγαίο κινδυνεύει, η διαπλοκή ορίζει την πολιτική ζωή, το μέλλον γίνεται όλο και πιο σκοτεινό.

Αλλά η κοινωνία δεν αντιδρά. Αποχαυνωμένη από διατεταγμένα ΜΜΕ και γκάλοπ στο πόδι καταπίνει την πιο ωμή προπαγάνδα  που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ακούει τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό να διακηρύσσει υπερφίαλα ότι είναι ο καλύτερος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Οι πολίτες δεν βλέπουν ποιος είναι και από ποιους περιστοχιζεται; Δεν βλέπουν τι κάνει;Δεν καταλαβαίνουν ότι τους κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια τους;

Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδωμεν. Μα τι λαός είναι αυτός;  Τι ακριβώς τιμά αυτές τις μέρες, όταν καταπίνει εκτός από τα ψέματα και τις προσβολές;

ΑΠ