Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλεψύδρα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Σ’ αυτήν την παρωδία υπουργικού Συμβουλίου, το μόνο αληθινό ήταν το συννεφάκι πάνω από τα κεφάλια όσων τον άκουγαν: έδειχνε μια κλεψύδρα.

Στα δεξιά του οι δυο -παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ- αντιπρόεδροι του κόμματος. Κατά σειρά παρακολούθησης.

Οι υπόλοιποι υπουργοί που έχουν καρτέλα με κωδικό στην Κατεχάκη, διασκορπισμένοι γύρω από το οβάλ τραπέζι του…

Του ποιου άραγε; Υπουργικό Συμβούλιο δεν το λες, όταν ένας έχει πρόσβαση στα «στικάκια» με τη ζωή των άλλων.

Ομιλητής κάποιος που έμοιαζε με τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν ήταν. Ήταν ο λογογράφος του.

Αυτός που γνωρίζουμε ως Κυριάκο Μητσοτάκη, απλώς διάβαζε. Η διαφορά με προηγούμενες αναγνώσεις, ήταν δηλωτική ότι άλλαξε ο κεντρικός ghost writer του μεγάρου Μαξίμου.

Κατά τα λοιπά μπροστά στο βουβό κοινό του, με την ανασφάλεια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, ο Πρωθυπουργός συνέχισε να ψεύδεται και να αμολάει σαπουνόφουσκες.

Από το κουτί με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια, έβγαλε την «κάλυψη 10% των εξόδων κάθε ελληνικού νοικοκυριού για τις αγορές πρώτης ανάγκης».

Κάπου 650 εκατομμύρια ευρώ και μπόλικο δούλεμα για το ένα ευρώ την ημέρα που αντιστοιχεί σε κάθε οικογένεια: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερ-εσόδων των πιο ισχυρών».

Λάθος εικόνα έχει για την κοινωνία. Δεν την έζησε ποτέ και δεν ξέρει πόσες ανάποδες παίρνει, όταν της λέει με τον συνήθη λαϊκισμό του, ότι «τα παίρνει από τα διυλιστήρια και τα δίνει στους πολίτες».

Τα διυλιστήρια έχουν πάρει από την κοινωνία τον τελευταίο χρόνο τρία δισ. καθαρά. Οι πολίτες θα πάρουν από τα διυλιστήρια 650 εκατ. Κάντε τον λογαριασμό.

Εδώ ξεδιπλώνει το ταλέντο του ο νέος λογογράφος. Στην μπαρούφα για «αριστερούς του χαβιαριού» πρόσθεσε και τις κολοκυθοκορφάδες για «φιλελεύθερους πολυτελείας».

Ψιλοσύγχυση δείχνει: αν κάποιος έχει σχέσεις με χαβιάρι και (νέο) φιλελεύθερους είναι ο Μητσοτάκης. Έτσι γεννήθηκε, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τον -παλιό- Άδωνι.

Η αναφορά σε «δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου» απείλησε την επιστήμη των οικονομικών και έθεσε κίνδυνο την ευστάθεια των κτιρίων σε όλη την επικράτεια.

Σώθηκαν γιατί στη συνέχεια τόριξε στην πλάκα: «Είμαστε η μόνη παράταξη που συνομιλεί με την κοινωνία».

Οι πιο πρόσφατες «συνομιλίες με την κοινωνία», είναι αυτές που κάνουν οι κουμπουροφόροι του Θεωδωρικάκου -ξεπερνώντας «φοβικά σύνδρομα»- οι κακοποιοί που ξεπαστρεύουν τους αντιπάλους τους, με την κοινωνία αυτόπτη μάρτυρα και η ΕΥΠ που επισυνδέει πολιτικούς, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς.

Α, και ο Πλεύρης – ο αγαπημένος του μετά τον Πιερρακάκη: σε ένα νομοσχέδιο για την Υγεία με 95 άρθρα, μόνο τα 15 αφορούσαν την Υγεία. Τα υπόλοιπα ήταν «συνομιλίες» με κάποιους από την κοινωνία: τους «δικούς μας».

Σ’ αυτήν την παρωδία υπουργικού Συμβουλίου, το μόνο αληθινό ήταν το συννεφάκι πάνω από τα κεφάλια όσων τον άκουγαν: έδειχνε μια κλεψύδρα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR