Το μίγμα Πολάκης -Κασσελάκης

Του Τάκη Ψαρίδη

Δυστυχώς το μίγμα Πολάκης -Κασσελάκης, όχι μόνο δεν προετοιμάζει τον Σύριζα για την νίκη επί του Μητσοτάκη, αλλά είναι άκρως πολωτικό και διχαστικό για την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο, γι’ αυτό και διαλυτικό. Δεν νικά τον Μητσοτάκη ένα άτομο και μάλιστα στο γήπεδο της επικοινωνίας όπου ο Μητσοτάκης έχει την υπεροπλία.

Η μονομαχία δύο «αρίστων» δεν υπόσχεται τίποτα το καλό για την κοινωνία, την χώρα και την αριστερά. Άλλωστε οι ουσιαστικές αλλαγές γίνονται μόνο στο πεδίο της πολιτικής και όχι της επικοινωνίας και μεταπολιτικής. Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι ο κος Κασσελάκης έχει γράψει ο ίδιος (υπάρχει το άρθρο του) ότι στήριζε τον Μητσοτάκη αλλά προτίμησε τον Τσίπρα γιατί ο Μητσοτάκης δεν ειναι καλός κυβερνήτης(!) Θα μπορούσε δηλαδή να είναι και στην ΝΔ αν ο Μητσοτάκης ήταν καλός κυβερνήτης.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει την απουσία της ιδεολογίας, πόσο μάλλον αριστερής. Αποκαλύπτει και έναν σαφέστατο καιροσκοπισμό που δεν εχει καμία σχέση με την αριστερά. Ως καλός επιχειρηματίας ο κος Κασσελάκης είδε «φως» για πολιτική καριέρα και μπήκε. Να θυμίσουμε ότι ο Τσίπρας τον είχε βάλει στην 9η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και καλά έκανε για ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ούτε καν στην τέταρτη. Κανένα δαχτυλίδι λοιπόν δεν υπάρχει και κακώς διαδίδεται κάτι τέτοιο.

Εγώ θα τον πρότεινα και για δήμαρχο Αθηνών. Έτσι και αλλιώς οι πάντες είναι καλύτεροι από τον Μπακογιάννη, αλλά όχι και για αρχηγό της αριστεράς! Αν τον προτείνει με πάθος ο κος Πολάκης, που ξέχασε τι έλεγε για το πώς θα είναι η «δεύτερη φορά αριστερά», που ξέχασε την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή, (υπάρχει η ομιλία) αυτό αποκαλύπτει ένα αδίστακτο παιχνίδι του «εγώ» του και του «σας έχω όλους», ακόμα και τον Σύριζα.

Το μίγμα αυτό λοιπόν Πολάκης-Κασσελάκης, ουσιαστικά με λόγο Πολάκη, μου θυμίζει αντισυστημισμό αλά Τράμπ. Γι’ αυτό και θα μαζέψει διάφορους ακόμα και τον Π. Ψωμιάδη. (το δήλωσε στον Λιάγκα). Μακάρι να διαψευστώ αλλά η διάσπαση του συριζα ειναι ορατή και αυτό το ξέρει ο Πολάκης που με τον «στρατό» του, με κραυγές, οιμωγές και επιθέσεις, οξύνουν την πόλωση.. Αυτά και δεν επανέρχομαι. Ως δημοσιογράφος είχα καθήκον να ενημερώσω.

Χθες παρακολουθήσαμε την εξαιρετική ποιότητα του κου Φάμελου που δείχνει πως υπάρχει στον Σύριζα τέτοια ποιότητα, όταν όμως της επιτρέπουν οι καρεκλοκένταυροι και οι «τάσεις» να φανεί και να αναδειχτεί. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Με τέτοια πόλωση που διανοίγει ένα τεράστιο χάσμα, πώς μπορεί να υπάρξει η απαραίτητη ενότητα, συνεργασία και επικοινωνία; Εδώ δεν μιλάμε πια για μια άλλη «τάση» αλλά για ένα άλλο κόμμα μέσα στο κόμμα. Αναμένουμε λοιπόν. Οι εξελίξεις θα αποκαλύψουν το ποιος είναι ποιος και τον ρόλο του. Όχι τόσο την Κυριακή, όσο μετά την Κυριακή..