Το ντοκιμαντέρ «Ένα δέντρο θυμάται…» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

 Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του θεματικού κύκλου με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ». Μια φορά το μήνα μέχρι τον Μάιο προβάλλονται αξιόλογα ντοκιμαντέρ της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, παρουσία των σκηνοθετών ή και άλλων συντελεστών, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου (ώρα 19:00), προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ένα δέντρο θυμάται…» (2018, 88’), σε σκηνοθεσία Κώστα Φόλλα.

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την ιστορία του μικρού τσέχικου χωριού Λίντιτσε, που οι Nαζί ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν -κυριολεκτικά- κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ράινχαρντ Χάιντριχ. Ωστόσο, το μαρτυρικό χωριό Λίντιτσε, που είναι αδελφοποιημένο με το Δίστομο και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όχι μόνο δεν σβήστηκε από τον χάρτη αλλά αποτελεί σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο της Επιτροπής Νεότητας στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθώς και τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Την προβολή θα προλογίσει o δημοσιογράφος και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ κ. Κώστας Φόλλας, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-17:00)

 Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr

piopnews