Το ντοκιμαντέρ «Μια οικογενειακή υπόθεση»

Στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει και τη νέα χρονιά τις προβολές του θεματικού κύκλου με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ». Κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάιο του 2020, προβάλλονται στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, αξιόλογα ντοκιμαντέρ της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου (ώρα 19:00), προβάλλεται το βραβευμένο μουσικό ντοκιμαντέρ «Μια οικογενειακή υπόθεση» (2014-88’), σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου.

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την ιστορία της πολυτάλαντης οικογένειας Ξυλούρη. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη, τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: στο στούντιο και στις πρόβες, στις συναυλίες και στα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές. Μέσα σε διάστημα δύο ετών, πολλά αλλάζουν και όλοι καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Παραγωγή: Anemon Productions

 Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2015.

Την προβολή θα προλογίσει η Αγγελική Αριστομενοπούλου, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επιθυμητή η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr