Τρεις του Σεπτέμβρη να ξερνάς

Δύο ήταν τα άτομα που δεν έφυγαν ούτε λεπτό δίπλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο ένας ήταν ο αντιπρόεδρος της κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο άνθρωπος που …έσωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη.

Η άλλη ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά τον πρώτο, δεν έκρυβε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για την θέση που πήρε. Το βλέμμα του θύμιζε ένα τεράστιο «ευχαριστώ», σαν το παιδί που βρίσκει το δώρο του κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου όμως είχε ένα βλέμμα ικανοποίησης. Έναν αέρα θριάμβου, καθώς περιδιάβαινε τον χώρο στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπωσδήποτε ένα τέτοιο βλέμμα δεν μπορεί να οφείλεται επειδή δεν κατάφερε να εκλεγεί στον ΟΑΣΑ. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Εξ ού και το πικρόχολο σχόλιο από κορυφαίο τραπεζίτη, ο οποίος γνωρίζει την κυρία Διαμαντοπούλου πολύ καλά από τις χρυσές εποχές του εκσυγχρονισμού. Τότε που εάν ήσουν ακόμα και τσίγκινος εκλεκτός του Σημίτη, έβγαινες χρυσός: « Η Άννα φαίνεται πως ράβει ταγιέρ».

Από το newsbreak.gr