Τρούπωσε!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εργασία; Ωράριο; Ένσημα; Άγνωστες λέξεις, δύσκολες έννοιες, πολύπλοκες καταστάσεις για μια πολυπληθή οικογένεια, που παραμένει ανεπάγγελτη για γενεές! Με σεβαστή περιουσία εντός, εκτός και επί τ’ αυτά, που αυξάνεται περιοδικά, πάντα με δημόσιες αμοιβές χωρίς εξάρτηση, λόγω δημοσίων (πάλι) κατεκτημένων αξιωμάτων. Λίγοι και λίγες έχουν εξοκείλει “απασχολούμενοι” σε ιδιωτικούς τομείς, μα εξαιρετικά ιδιωτικούς και με εμφανή την ανάγκη απαγορευτικής εγκράτειας προς … εργασία.

Σε αυτό η οικογένεια διατηρεί και επιβάλλει τις αυστηρές αρχές της. Έτσι συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, ο γόνος του γόνου προσλήφθηκε “αξιοκρατικά” ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός σε Ισπανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Σιδεροκέφαλος και …χαλάλι, στην ανεργία του είχαν κόψει και το επίδομα. Ο έλεγχος των βιογραφικών, υποψιάζομαι πως ήταν εξαντλητικός.

Η αμοιβή δεν είναι σαν αυτή του Στάσση, αν δεν βιάζεται, ακούει και μαθαίνει, με τις οικογενειακές κληρονομικές ικανότητες μια ημέρα θα φθάσει ψηλά. Αν όχι στο ευρωκοινοβούλιο, στο δικό μας κοινοβούλιο με αυτό το “βαρύ” όνομα και με την εμπειρία που θα έχει αποκτήσει, θα μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό να …. κυβερνήσει! Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

Εθισμένη η οικογένεια στην πατριωτική ηγεμονία, εθισμένος και ο όχλος να ψηφίζει αυτό το μόνιμο όνομα στα ψηφοδέλτια, διαιωνίζοντας την στείρα πολιτική σκέψη του σε αστεία και τραγική επανάληψη. Τρούπωσε λοιπόν ο γόνος του γόνου στον πολιτικό προθάλαμο, έχοντας αναδείξει ήδη τις αρετές του, ιδίως αυτής της ιδιαίτερης ικανότητας οξείας κριτικής κατά των καλλιτεχνών, με συντακτικά λάθη λόγο ασυγκράτητου πάθους και μένους.

Προβάλλοντας και επιδεικνύοντας τις αρχές της οικογένειας περί … δημοκρατίας και πολιτισμού. Μη έχοντας αναδείξει άλλες πρώιμες δεξιότητες και ικανότητες προς άσκηση … εργασίας, στρέφεται στην αποδοτικότερη όλων, αυτή της …  ψυχοφθόρας και κουραστικής άσκησης πολιτικής. Γεννημένος γι’ αυτό! Έτοιμοι και εμείς γι’ αυτόν!