Υπόθεση Novartis: “Υπάρχουν στοιχεία και για πολιτικά πρόσωπα”

Οι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis στην έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ και είναι πελάτες του κ. Παύλου Σαράκη έχουν εισφέρει στοιχεία και για πολιτικά πρόσωπα. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Έχουν εισφέρει στοιχεία και για πολιτικά πρόσωπα», είπε ο κ. Σαράκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να τα αποκαλύψω. Το έχω περιγράψει. E-mail, περιγραφές καταστάσεων, προσώπων που εμπλέκονται, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα».

«Έχω συναντήσει τον κ. Δεστεμπασίδη»

«Το αμερικανικό νομικό πλαίσιο δίνει κίνητρα σε αυτόν που δίνει στοιχεία για φοροδιαφυγή, που καταγγέλλει αθέμιτες πρακτικές. Εμείς έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά είναι αποτρεπτικό για να αποκαλύπτονται τέτοια σκάνδαλα. Όταν λέει το νομικό πλαίσιο ότι δεν μπορεί να είσαι καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενος – άρα είναι αδύνατο να γνωρίζεις πως έχει τελεστεί το έγκλημα – άρα κατά συνέπεια είναι ανεδαφικό», είπε νωρίτερα ο κ. Παύλος Σαράκης.

Απαντώντας σε ερώτημα αν έχει συναντήσει τον κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη σημείωσε: «Τον έχω συναντήσει τον κ. Δεστεμπασίδη στα πλαίσια της έρευνας που έχω συναντήσει πάρα πολλά πρώην στελέχη. Πάρα πολλά στελέχη της Novartis και της φαρμακευτικής αγοράς τα έχω συναντήσει. (…) Τους μάρτυρες ακόμα και αν τους ήξερα ποιοι είναι στην Ελλάδα εγώ επειδή ακριβώς γνωρίζω τους κινδύνους που έχει να είσαι μάρτυρας απέναντι σε ένα σύστημα διαφθοράς και θεωρώ πραγματικά έγκλημα με δόλο και σκοπιμότητα και θα έπρεπε ότι είναι υπόλογοι, αυτός που καταγγέλλει αυτούς που έκλεψαν τον ελληνικό λαό και πως τον έκλεψαν να τον κρεμάσουμε. Ε όχι. Θα κρεμάσουμε αυτούς που έβαλαν το χέρι στο ταμείο, στον ιδρώτα, στο μόχθο του έλληνα πολίτη. Αυτόν θα κρεμάσουμε. Αν λέει ψέματα θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα τιμωρηθεί. Αλλά όχι να κρεμάσουμε αυτούς που αποκαλύπτουν αυτούς που βάλανε το χέρι στο μέλι».

ΑΠΟ ΤΟ NEW POST