Φαντασιώσεις

Γράφει ο ΑΝΤΙκομφορμιστής

Όλοι γνωρίζουμε ότι για όσα λέγονται στη Βουλή κρατιούνται πρακτικά, και είναι και επίσημα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, οργίλος και εκνευρισμένος αναφωνεί εντός της Βουλής.

 «Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα. Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Πάλι θα μας πείτε πως μόνο αριστεροί ήταν στο Πολυτεχνείο»

Έχετε «απόλυτο» δίκιο κ, Μητσοτάκη. Έτσι είναι, όπως τα λέτε, μη σας πω, πως οι αριστεροί ήταν μειοψηφία.

Εκείνο όμως το «υπήρχαν πολίτες όλων των παρατάξεων στο Πολυτεχνείο» προσέξτετο  λίγο και μη το παρατραβάτε, γιατί υπάρχουν και αυτοί που φαντασιώνονται και  αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι άλλο από αυτό που είναι, και μπορεί του χρόνου, «κορονοϊού θέλοντος και Μιχάλη επιτρέποντος» να δούμε στην πρώτη γραμμή της πορείας για το Πολυτεχνείο, αντί τον Κουτσούμπα τον Τσίπρα την Γεννηματά τον Βαρουφάκη, φάτσα κάρτα τους Βορίδηδες τους Γεωργιάδηδες τους Πλεύριδες τους Μπογδάνους τους Κυρανάκιδες και ων ουκ έστιν αριθμός.

Το φαντάζεσθε………η μεγάλη ανατριχίλα. Λέτε….λέτε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε ακόμα Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη;

Όμως παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, ένεκα πανδημίας γαρ, αντί στεφάνου και πορείας…..ας θυμηθούμε.

 «Όταν το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου –ήταν Παρασκευή– ήρθαν στη Συντονιστική να μας φέρουν την ταυτότητα του πρώτου νεκρού, κάποιοι άνθρωποι που πάνω τους είχανε αίματα…και ό,τι άλλο τέλος πάντων ήταν το αποτέλεσμα του πυροβολισμού, εκείνη την ώρα προβληματιστήκαμε και είπαμε «τώρα τι θα πούμε στον κόσμο;

Θυμάμαι ότι πήγα στον πομπό και φωνάζαμε με τους άλλους που ήταν εκεί: «Ελληνικέ λαέ σου λέμε την αλήθεια. Ελληνικέ λαέ μας σκοτώνουν. Κατέβα στους δρόμους»».

«Εμείς είπαμε την αλήθεια και η αλήθεια αυτή είχε αυτό το αποτέλεσμα: Ο κόσμος αντί να φοβηθεί, κατέβηκε για να προστατέψει τα παιδιά του , αλλά και για να δώσει τη δική του μάχη. Ήταν μια μάχη ύπαρξης, μια μάχη αξιοπρέπειας. Μία μάχη ζωής».

«Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Προκοπή, τα συνθήματά μας».

Την επόμενη ημέρα, ο χρόνος σταμάτησε με το τανκ να ρίχνει την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Από τον πομπό ακουγόταν: «φαντάροι, αδέλφια μας, μη μας χτυπάτε. Είμαστε όλοι αδέλφια». Ο πομπός συνέχισε να εκπέμπει, ακόμα και όταν έφευγαν οι φοιτητές από εκεί –«δεν θέλαμε να φύγουμε, ήρθαν και μας έβγαλαν συμφοιτητές μας»– τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. «Είπαμε τον εθνικό ύμνο και κλείσαμε τον πομπό λέγοντας: «ο αγώνας συνεχίζεται»».

1973, στην Συντονιστική των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Από την Συντονιστική τον Νοέμβρη  του 73, σήμερα «ο αγώνας συνεχίζεται», χέρι-χέρι με τον Βορίδη με τα ξυλοκοπτικά εργαλεία ανά χείρας, τον Άδωνη του όνειδος της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι μόνο, τον Πλεύρη της προανακριτικής με το πλούσιο «δημοκρατικό» οικογενειακό backgroan , τρία πρωτοπαλίκαρα δηλαδή της ακροδεξιάς του Καρατζαφέρη, τον Μπογδάνο, «πολιτικό» του σωλήνα των media που αναπολεί το τανκ του Πολυτεχνείου, τον Μπάμπη τον Φλου του «κράτα γερά Γιερούν» μη τυχόν και σηκώσει κεφάλι ο λαουτσίκος, από την ίδια  τηλεοπτική μήτρα με τον προηγούμενο, αλλά και την «ψυχίατρο» Δόμνα με σπουδές οικονομικών που διέγνωσε «ψυχικές διαταραχές» στους αντιστασιακούς της χούντας, για γεγονότα που συνέβησαν είκοσι χρόνια πριν την γέννησή της, ….και νάταν μόνο αυτοί.

2019, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα.

Αυτά για να καταλάβετε που στηρίζει το δίκιο του ο κ. Μητσοτάκης.

Ευτυχώς Τόνια μου, εσύ με την βοήθεια του Πανάγιου Τάφου γιατρεύτηκες.

Εμείς οι άλλοι οι άρρωστοι οι «ψυχασθενείς» Τόνια μου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, χωρίς τους «παραπλανημένους» της Αριστερής  Ιδεολογίας.

Απλά….  «που είσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος»

O ΑΝΤΙκομφορμιστής