Άδωνις Γεωργιάδης: Κόσμημα

Του Γ. Λακόπουλου

Αυτές τις μέρες δεν μιλάς για τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη την ψυχολογική του κατάσταση.

Έτσι όπως είναι λογικό να τη διαμορφώνει μια είδηση των τελευταίων ημερών.

Ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκης ζήτησε να κλείσει σε δυο μήνες η έρευνα για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartris.

Και δεν μπορεί να του πει κουβέντα: το είχε ζητήσει από το καλοκαίρι ο ίδιος- την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος.

Δεν κυβερνάει η «συμμορία Τσίπρα», αλλά όταν σε ξεψαχνίζουν οι εισαγγελείς μια νευρικότητα την έχεις.

Απομακρύνθηκε η Τουλουπάκη, αλλά όχι και οι φάκελοι της έρευνας.

Επιπλέον η -ανίερη- πίεση να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρήκε τοίχο. Υπάρχουν πάντα δικασταί εις τας Αθήνας.

Το ξέρει από τον «μεγαλύτερο αδελφό» του , που έφαγε τη δίωξη για «δωροληψία κατ’ εξακολούθηση» και ελπίζει στην παραγραφή.

Με τα νεύρα τσατάλια ο Άδωνις δεν εκτονώθηκε με την τελευταία προβοκάτσια κατά Μητσοτάκη- που τον έχει πάντα σε δυσμένεια-με τη νεκρολογία του για τις μικρές επιχειρήσεις.

Πήγε στη Βουλή και έκανε επίδειξη προσωπικού ήθους και κοινοβουλευτικής ευπρέπειας, απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Γεωργιάδη υπάρχει χάος.

Ο κατ’ όνομα, υπουργός Ανάπτυξης έχει πολιτικό βιογραφικό που φέρνει ανατριχίλα ακόμη και στον Μπογδάνο.

Όταν τον πήρε ο Σαμαράς στη ΝΔ, πιάστηκε η γλώσσα -και η μέση του-να ζητάει συγγνώμες από όσους έβριζε. Να παίρνει πίσω τα ακροδεξιά που εκστόμιζε- και όχι όλα…

Για ύφος δημόσιας συμπεριφοράς δεν γίνεται λόγος. Υπάρχουν τα ουρλιαχτά παράφρονος -μετά τα μεσάνυχτα-σε περιθωριακά κανάλια, διαλαλώντας τη αμφιλεγόμενη πραμάτεια του.

Η κοψιά του , η διαδρομή του, οι αντιλήψεις του, οι συναναστροφές του, ο ακραίος λόγος και η βαλκάνια νοοτροπία του, τον στέλνουν στο άλλο άκρο της πολιτικής σκηνής από τον Τσίπρα.

Με τον Βελόπουλο και άλλους αυτής της κλάσης και να θυμηθούν τα παλιά.

Αλλά το χούι δεν κόβεται. Όταν έχεις εθιστεί να ωθείς την πολιτική αντιπαράθεση στο βόθρο, εκ του βόθρου αντλείς εκφραστικά εργαλεία.

Παραμένει κόσμημα για τη ΝΔ του Μητσοτάκη-που κάνει τον καθώς πρέπει της πολιτικής, αγκαλιά με όσους εκστομίζουν ύβρεις και ανοησίες για τον Τσίπρα. Προς τέρψη του ενδεχομένως.

Ένας κοσμογυρισμένος πρώην -και εν δυνάμει- Πρωθυπουργός, απόφοιτος του ΕΜΠ, μαχόμενος της γενιάς του και από τους ευφυέστερους πολιτικούς, είναι για τον απύλωτο Γεωργιάδη «αγράμματος».

Υψηλή ποιότητα πολιτικού πολιτισμού στο Κοινοβούλιο, από κάποιον που εκτός από την πολιτική σαβούρα πουλούσε και θαυματουργά νανογιλέκα.

Λαγός την φτέρη έσειε… Αν ο Τσίπρας έκλεινε να μάτια και κατέβαινε στο επίπεδό του, θα έβρισκε τρύπα να κρυφτεί;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR