Άκης Σκέρτσος: Αυτόφωρο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Με τον Γεραπετρίτη στη Βουλή και τον Σκέρτσο στα κανάλια, ο Μητσοτάκης απλώς επιβαρύνει τη θέση του.

Παλαιά πατέντα: όταν το μαγαζί ελέγχεται για τις παρανομίες του, στο αυτόφωρο δεν εμφανίζεται το αφεντικό. Τον υποκαθιστά ο υπάλληλος που έχει γι’ αυτή τη δουλειά.

Όταν ο Μητσοτάκης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ελέγχονται από τον Αλέξη Τσίπρα, για τη σιδηροδρομική τραγωδία – με τη συνέντευξη στο Mega – σπεύδει ο συνήθης «αυτοφοράκιας» να τους υπερασπιστεί – από την ΕΡΤ.

Ο Άκης Σκέρτσος δεν είναι ο καλύτερος ρήτορας, ούτε ο πιο έμπειρος πολιτικός και ποτέ δεν τα καταφέρνει. Αλλά αυτόν έχουν, αυτόν στέλνουν.

Περίμενε λέει από τον Τσίπρα πει «ζητώ συγγνώμη διότι αποψίλωσα την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων από προσωπικό».

Δεν το εξήγησε, αλλά δεν έχει σημασία. Αν επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε το προσωπικό στη συγκεκριμένη Αρχή, τέσσερα χρόνια δεν έφταναν στη σημερινή κυβέρνηση να το αυξήσει;

Μούφα το κουτοπόνηρο υπονοούμενο: ευθύνεται ο Τσίπρας για την περιορισμένη εποπτεία των σιδηροδρόμων, άρα και για τη σύγκρουση.

Επιχειρώντας να το ενισχύσει ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας, το έκανε χειρότερο:

-«Ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών για τέτοιες κρίσιμες υπηρεσίες είναι πάρα πολύ σημαντικός».

Μπα; Για το ΕΣΡ, την ΑΔΑΕ, τις υπόλοιπες ανεξάρτητες Αρχές, που εκθεμελιώνει η κυβέρνησή του, δεν ισχύει;

Η -αυτόκλητη;- συνηγορία στον Ισίδωρο Ντογιάκο, για την κατηγορία της σύγκρουσης συμφερόντων -αφού ο γιός του είναι σύμβουλος του παραιτηθέντος Καραμανλή- που του καταλόγισε ο Τσίπρας, μάλλον χαντάκωσε τον Εισαγγελέα.

-«Ο κ. Καραμανλής δεν διώκεται ποινικά, δεν βλέπω καμία συσχέτιση».

Δεν διώκεται, προς το παρόν, αλλά ας το παρακάμψουμε. Για τη διαφορά ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό, δεν έχει ακούσει τίποτε;

Ούτε για μια επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο Μητσοτάκης στον Ντογιάκο;

Αλλιώς δεν θα έλεγε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιου τύπου υποδείξεις προς τη Δικαιοσύνη, από οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο».

Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο Μητσοτάκης – ή εξαιρείται;

Αν αποτελεί «υπόδειξη» ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον πρώτο εισαγγελέα της χώρας, τι είναι όταν ο Πρωθυπουργός του δίνει… εγγράφως εντολές;

Αφασία: ο Σκέρτσος προσπάθησε να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία, επικαλούμενος… νόμους της ΝΔ για «λογοδοσία», «πειθαρχικές κυρώσεις», «εσωτερικό έλεγχο», «λιγότερα (!) φαινόμενα διαφθοράς» που «καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν είναι άσκηση επί χάρτου. Πριν από την τραγωδία και μετά μεσολάβησε κάτι: οι 57 νεκροί της.

Συνεπώς δεν προσφέρεται για παλαιοκομματισμούς του τύπου: «Θα λειτουργήσει υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου σε ΟΣΕ και Hellenic Trading, η οποία μπορεί να πάρει απόφαση ακόμη και για απολύσεις»!

Συμπέρασμα. Με τον Γεραπετρίτη στη Βουλή και τον Σκέρτσο στα κανάλια, ο Μητσοτάκης απλώς επιβαρύνει τη θέση του.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR