Θέλει κι άλλο αίμα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η χρήση του επιθέτου “απροκάλυπτα” που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, για τις επιθετικές ενέργειες της αστυνομίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, είναι περιττή και καταλήγει σχεδόν καταχρηστική. Ουδέποτε οι δυνάμεις “καταστολής” χρειάστηκαν την ανάγκη αφορμής, προκειμένου να εφαρμόσουν την τρομοκρατική τους διάθεση, ειδικότερα σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Καθότι επιτίθενται ακριβώς για να διαλύσουν και να τρομοκρατήσουν το πλήθος, χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή από αυτό.

Η “καταστολή” είναι το κρατικό εργαλείο, που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για στήριξη της επιβολή της. Η χρήση του επιθετικού οπλισμού που διαθέτει το σώμα καταστολής, σε χέρια ανόητων και φανατικών ακροδεξιών, είναι φονική. Από τύχη δεν έχουμε νεκρούς, αντίθετα έχουμε πολλούς και σοβαρά τραυματισμένους, κατά καιρούς.

Η δολοφονία διαδηλωτή δεν απέχει πολύ , από την συχνότητα εκδικητικής και βάρβαρης επίθεσης μανιακών αστυνομικών. Η δε δολοφονική απόπειρα του παρανοϊκού οδηγού του αστυνομικού γερανού εναντίον πολιτών, προϊδεάζει πως οι εντολές δεν αποτρέπουν την ύπαρξη νεκρού ή νεκρών. Ακόμα συνεχίζουν την γελοία τακτική των δήθεν κουκουλοφόρων στις τάξεις τους, που πλέον δεν καμουφλάρονται ευρισκόμενοι δίπλα τους ακριβώς.  Άνδρες των ΜΑΤ, και κουκουλοφόροι, όλοι μαζί μια σκέτη αλητεία, γιατί επιχειρησιακό σχέδιο δεν το λες.

Προφανώς αναζητούν την ευκαιρία θύματος ή και θυμάτων προκειμένου να προκαλέσουν χάος, σαν διέξοδο από την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση,  πράγμα που έχει λειτουργήσει στο παρελθόν, ανατρέποντας ακόμη και την ημερομηνία εκλογών, λόγο έκτακτης κατάστασης. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Είναι σίγουρο πως θα το “τραβήξει” μέχρι τελευταίας ημέρας και αν δεν του δοθεί η ευκαιρία για οποιαδήποτε άλλη “παραλλαγή”, θα την δημιουργήσει, με την απαραίτητη βοήθεια των “εργοδοτών” του.

Είναι ικανοί για τα πάντα, ακόμα και για άλλο αίμα, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία με άλλη εμφάνιση, μα με τον ίδιο στόχο. Δεν ξέρουν να χάνουν και γι’ αυτό πριν έρθει αυτή η στιγμή, πέρα από στυγνοί κερδοσκόποι επαγγελματίες, έγιναν ήδη και ψυχροί εκτελεστές στα Τέμπη.. Άλλωστε πέρα από “έναν” σταθμάρχη, πάντα διαθέτουν έναν Γκοτζαμάνη και έναν Εμμανουηλίδη γι’ αυτήν τους την υπηρεσία.