Άκης Σκέρτσος: Εξαπάτηση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Συμβαίνει με κάθε εξυπνάκια: Χωρίς να το καταλάβει αποκάλυψε ότι η εξαπάτηση είναι η βασική μέθοδος επικοινωνίας του συστήματος Μητσοτάκη, με όσους είναι πρόθυμοι να εξαπατηθούν.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι έμμεσοι φόροι δεν είναι άνιση, άδικη και αντιλαϊκή φορολόγηση – όπως σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν είναι ούτε η μείωσή τους εργαλείο ανακούφισης των καταναλωτών, όπως στις χώρες της κοινοτικής Ευρώπης.

Είναι η κότα με το χρυσό αυγό και με τη συνδρομή του πληθωρισμού γεμίζει τα κρατικά ταμεία.

Με αυτά τα λεφτά σιτίζει ακόμη περισσότερο την κάστα που διασφαλίζει την αναπαραγωγή της εξουσίας της.

Εκτός από τα κοινοτικά κονδύλια και το τραπεζικό χρήμα -που διοχετεύονται επιλεκτικά – η έμμεση φορολογία όσων κινούνται επί ελληνικού εδάφους, αποτελεί διαρκές κεφάλαιο εκλογικής χρήσης.

Η προεκλογική υπόσχεση του 2019 για μείωση του ΦΠΑ, δεν υλοποιήθηκε ποτέ και τώρα εμφανίζεται ανεστραμμένη. Ακριβώς επειδή αυτό το κρατικό έσοδο ενισχύει τη φαυλότητα στη φορολογική αντίληψη της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης αρνούμενος να μειώσει τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, επιβάρυνε περισσότερο το κόστος ζωής – συν ότι οι αμοιβές στην τετραετία του, έχασαν το 40% της αγοραστικής αξίας τους.

Τα 67 ευρώ συνολικής αύξησης στο βασικό μισθό σ΄ αυτό το διάστημα- τα 67 για τη διαμόρφωσή του στα 780 προστέθηκαν από τον Απρίλιο- εξανεμίσθηκαν νωρίς.

Η θεωρία ότι η μείωση του ΦΠΑ ευνοεί τους πλουσίους, είχε λανσαριστεί από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Είναι μέρος μιας τεχνικής εξαπάτησης της κοινωνίας, που περιλαμβάνει και άλλες συναφείς πρωτοτυπίες.

Παραδείγματος χάριν: ότι η μείωση του φόρου στα καύσιμα θα ευνοήσει τους εύπορους με το γελοίο επιχείρημα: έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και βάζουν περισσότερη βενζίνη.

Παρεμφερές είναι ότι η φορολόγηση των μερισμάτων- την οποία ο ίδιος γείωσε στο 5%- παρεμποδίζει την ανάπτυξη.

Άλλο: «Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό» λέει κάθε τόσο. Ενώ είναι ΜΟΝΟ το κρατικό, ο Μητσοτάκης βάζει και τις υπηρεσίες Υγείας που πουλάνε οι ιδιώτες, στον κύκλο των…δημοσίων αγαθών.

Αντιστοίχως δεν είναι μόνο το κρατικό, δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Μετέχουν και οι… ΔΕΚΟ των ιδιωτικών εκπαιδευτήριων, με τα ακριβά δίδακτρα.

Το καλύτερό του αφορά τις εργασιακές σχέσεις: οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν συμφέρουν τους εργαζόμενους, γιατί η «ευελιξία» της επιχείρησης θα επιφέρει κέρδη και ο εργοδότης θα δώσει κάτι και στο προσωπικό.

Για να αντιμετωπισθεί, εν όψει της 25ης Ιουνίου, η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και του ΠΑΣΟΚ-για δραστικές μειώσεις στον ΦΠΑ ειδών λαϊκής κατανάλωσης , μια κομπανία φιρφιρίκων της ΝΔ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για που ωφελεί την… πλουτοκρατία!

Επικεφαλής τους ο Άκης Σκέρτσος, το εκλαΐκευσε με… παραδείγματα και γέλασαν και τα μακαρόνια.

Συμβαίνει με κάθε εξυπνάκια: χωρίς να το καταλάβει αποκάλυψε ότι η εξαπάτηση είναι η βασική μέθοδος επικοινωνίας του συστήματος Μητσοτάκη, με όσους είναι πρόθυμοι να εξαπατηθούν.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR