Άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο αυτοεκπληρούμενες προφητείες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν δεν προσφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς -και στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΣΡ- θα είναι άξιος της τύχης του. Άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

Η καλή δημοσκοπία στην ανάγκη -του Μητσοτάκη- φαίνεται. Παλιότερα για να μετράει το προφανές. Πλέον για να το ανατρέπει.

Προηγήθηκε περίοδος σαρωτικής κυβερνητικής αποδυνάμωσης: πανδημία, ακρίβεια, φτωχοποίηση, διεθνής διασυρμός του Μητσοτάκη, εσωτερικής αγανάκτηση.

Εκ παράλληλου η αξιωματική αντιπολίτευση είχε τις καλύτερες στιγμές της από το 2019. Κανένα εσωτερικό πρόβλημα, γεμάτες πλατείες, μηδέν παραφωνίες και τον Τσίπρα σε φόρμα.

Και οι τυφλοί έβλεπαν ότι το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Με καταλύτη την κυβερνητική κατάρρευση και την ευθυγράμμιση της αντιπολίτευσης με το λαϊκό αίσθημα.

Αμ δε! Πριν καν «την πρώτη σταγόνα της βροχής», δεν «σκοτώθηκε το καλοκαίρι», μόνο-που λέει ο ποιητής.

Οι δημοσκοπήσεις αποκαθιστούν τα πράγματα. Κανένα σκηνικό δεν άλλαξε, καμία κυβερνητική φθορά δεν υπάρχει, κανένα κόστος δεν έχει ο δακτυλοδεικτούμενος μέσα και έξω από τη χώρα Πρωθυπουργός και ας τον εγκαταλείπουν όλοι.

Οι δυο πρώτες μετρήσεις ήλθαν σαν τα πρωτοβρόχια να αναγγείλουν ότι αυτά που συμβαίνουν επί μήνες είναι οφθαλμαπάτη. Πολύ κακό για το τίποτε.

Η μια δημοσκοπική ανάγνωση βρήκε, λέει, ότι η κυβέρνηση έχασε μόλις 0,2 της μονάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μόλις μισή!

Η άλλη, πιο χαλαρή, βρήκε λιγότερο μαζοχισμό. Η ΝΔ λιγότερο από δυο μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε μια.

Και στις δύο ο Μητσοτάκης είναι ακαταμάχητος ως πρωθυπουργός, με αμείωτη δημοφιλία. Όσο χειροτέρα πάει, τόσο πιο αποδεκτός γίνεται.

Σε αντίθεση με τον Τσίπρα που όσο καλύτερος είναι, τόσο υποχωρεί.

Το πολύπαθο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τον επικεφαλής του θύμα του Νεομητσοτακισμού, απλώς ψιλοτσιμπάει. Σιγά τα αίματα.

Συμπέρασμα: Κατά τις δημοσκοπήσεις ο χρόνος πάγωσε υπέρ του Μητσοτάκη. Η αποτυχία του, τα αίσχη, τα προβλήματα και η αντιπολίτευση δεν τον κλονίζουν. Δώσε πόνο!

Η βιονική κυριαρχία του είναι διασφαλισμένη. Δημοσκοπικά τουλάχιστον. Κάτι γρατσουνιές, θα διορθωθούν με τη γαλαντομία του στη ΔΕΘ.

Κάποιοι ηλίθιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έκριναν «θετικά» τα ευρήματα. Τόσο καταλαβαίνουν.

Αλλά για τους πολίτες με κοινό νου, αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώσει- γιατί αλλοιώνει το πολιτικό παιχνίδι, όσο και οι υποκλοπές.

Αλλά για να τελειώνει κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Ο πιο κατάλληλος είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, ας μην είναι ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σπεύσει αμέσως στη Βουλή και να μην αφήσει λίθον επί λίθου- σε συντονισμό με την υπόλοιπη δημοκρατική αντιπολίτευση.

Να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή και να συρθεί ο αδρανής Κουτρομάνος σε εξηγήσεις, επί συγκεκριμένων θεμάτων-με βάση τον νόμο Ρουσόπουλου.

Ποιος χρηματοδοτούσε στις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις και πόσο- πού βρίσκονται τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν και ποιος, συγκεκριμένα, τα επεξεργάσθηκε και ποιος βεβαιώνει ότι τα ευρήματα που ανακοίνωσαν είναι αυτά που προκύπτουν.

Αν δεν προσφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς -και στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΣΡ- θα είναι άξιος της τύχης του. Άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR