Άραγε το καταλαβαίνουν;

Του Τάκη Ψαρίδη

Ακόμα και οι απλοί ψηφοφόροι της παραδοσιακής Δεξιάς εκπλήσσονται με την λυσσώδη και ανεγκέφαλη επίθεση σε μια συναυλία της Ειρήνης, από την φιλελέδικη προβεβλημένη διανόηση και το γνωστό «ακροκεντρώο» τμήμα του ΚΙΝΑΛ. 

Και τι δεν είπαν και δεν έγραψαν.  Στην αρχή δεν τους άρεσε η αφίσα της συναυλίας γιατί δεν έλεγε για την Ουκρανία. Μετά, όταν βγήκε και νέα αφίσα, δεν τους άρεσε γιατί δεν καταδίκαζε ονομαστικά τον Πούτιν. Μετά ότι η διοργανώτρια «αλληλεγγύη για όλους», που προϋπήρχε της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σημαίνει και αλληλεγγύη στον ..Πούτιν!

Τώρα, μετά την μεγαλειώδη συναυλία, ψάχνουν να βρουν αν η Πέγκυ Ζήνα είναι ..«συντρόφισσα», ενώ και πάλι στάζουν διχαστικό δηλητήριο επειδή λέει, η συναυλία δεν είχε Ουκρανικές σημαίες. Λες και οι συναυλίες ειρήνης και τα αντιπολεμικά κινήματα κατά της αμερικανικής εισβολής στο Βιετνάμ είχαν τις σημαίες των Βιετκόνγκ!

Η υστερία κατά της συναυλίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Χέρι-χέρι με τον γνωστό μετακλητό Ψαριανό και τον γιο του πρωθυπουργού και εκκολαπτόμενο διάδοχο του «θρόνου», χλευάζουν καλλιτέχνες και χαρακτηρίζουν κάθε «όχι» στον πόλεμο, ως «πουτινικό»(!). 

Δεν τους αρκεί η απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και η συμπαράσταση στον λαό της Ουκρανίας που διατρανώθηκε στην συναυλία, αλλά θέλουν «γη και ύδωρ» επιβάλλοντας την δική τους «πλευρά της ιστορίας», δηλαδή την δική τους πλευρά του πολέμου.

Το μίσος στην αριστερά και ο φανατισμός δεν τους αφήνει να παραδεχτούν πως η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι πάντα η Ειρήνη.

Ότι, όπως και στην περίπτωση των «ψεκασμένων» αντιεμβολιαστών, ο φανατισμός συρρικνώνει τους νευρώνες και τις συνάψεις του εγκεφάλου και οδηγεί στην απώλεια κάθε συναίσθησης της σοβαρότητας και του γελοίου.

Ότι πλέον και με την απόκρυψη της αντιπολεμικής συναυλίας από τα συστημικά μέσα, λες και είναι δυνατόν να αποκρύψουν και να σιγήσουν τις χιλιάδες φωνές που συμμετείχαν, η γελοιότητα των «επιχειρημάτων» τους κορυφώνεται και προς την ηλιθιότητα..