Άχρωμη, άοσμη και άγευστη η ανακοίνωση

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ατυχήσας απογοητεύτηκα από την ανακοίνωση της κυρίας Αχτσιόγλου. Που σε γενικές γραμμές επιχειρεί την πεπατημένη, αυτή της επιλογής των ισορροπιών, με χρήση οξύμωρων επικαλούμενων εννοιών.  Δεν ανέθεσε το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών σε χιλιάδες μέλη και φίλους κρίσιμες αποφάσεις, αλλά οι πολιτικές σας.

Η φράση πως, οφείλουμε να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ειλικρίνεια τις αιτίες του αποτελέσματος, καθώς και η παρακάτω πως, χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό, σύγχρονο, μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, που θα αναδεικνύει την συλλογική προσπάθεια, αναιρεί την πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη των δυο κορυφαίων στιγμών υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επίσης η φράση πως, τότε που πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο μαζικό κόμμα, κάτι που επίσης απέτυχε .Άχρωμη, άοσμη και άγευστη η ανακοίνωση, περίεργα προχειρογραμμένη με κοινότυπες και γενικές αόριστες εκφράσεις, με προφανή στόχο και πάλι την προσπάθεια κάλυψης των πολλών και όλων, φύση αδύνατον.

Για πολλοστή φορά γίνεται αναφορά στην ανάγκη νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα καταντήσει το δικό μας ανέκδοτο. Λίγο πιο κάτω αναφέρεται πως, ξεκινώντας ως κόμμα της Ριζοσπαστικής αριστεράς επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας, κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα, τι ακριβώς εννοείτε; Εφόσον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η Ριζοσπαστική αριστερά (που είχε εγκαταλειφθεί προσφάτως) δεν περιέχει “προοδευτικούς” με την γενική αναφορά ανάγκης.

Τέλος είπατε πως, ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί, όμως η προσδοκία είναι ζωντανή. Είναι;Η δική μου προσδοκία ήταν να αρνηθείτε το παλιό και αποτυχημένο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με θάρρος για το αλλιώς. Στάχτη και μπούρμπερη στο καταστρεπτικό παρελθόν.

Αντί αυτού, πολιτικός συστημικός συμβιβασμός ποικιλίας, με λίγο απ’ όλα, σε συσκευασία 2% λιπαρά. Άχρωμος όμως, άοσμος και άγευστος, όπως η ανακοίνωση.

Σοβαρότητα και αυστηρή κριτική, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάληψη ύψιστης ευθύνης.