Έλαμψε ο Λάμψιας

   Του Γ. Τεκίδη

                                           

Και φώτισε με το …δημοσιογραφικό και ερευνητικό του φώς, την ύποπτη και …αδιαμφισβήτητη στάση και θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Αλ. Τσίπρα και ομάδας στελεχών του κόμματος του, ως …υποστηρικτές και οπαδούς της 17 Ν και του Κουφοντίνα. Ο κ. Παναγ. Λάμψιας, δεινό εισπράκτορας αργομισθιών στον ΟΑΕΔ στους καιρούς των μνημονίων, τότε που στέναζε η κοινωνία και οι τύποι, οι παρατρεχάμενοι των Σαμαροβενιζέλων σαν και τον παραπάνω περνούσαν ζωή και κότα, σήμερα θυμήθηκε να μας ενημερώσει για το ποιοι πραγματικά είναι αυτοί οι Συριζαίοι. Οι Συριζαίοι που φυσικά τον ξήλωσαν ως παρείσακτο και τρωκτικό του δημόσιου κορβανά, όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας στις αρχές του 15.

Τίποτα πια δεν εντυπωσιάζει, μήτε εγείρει ερωτηματικά για το τι είναι ικανοί να κάνουν και να πούνε όλο αυτό το επικοινωνιακό συνονθύλευμα που περιστοιχίζει σήμερα με το αζημίωτο το καθεστώς Μητσοτάκη. Ένας μιντιακός βούρκος, στενός κορσές της κοινωνίας, στον οποίο κολυμπούνε οι λογής-λογής Λάμψιες, Σκέρτσοι,  Πρωτοσάλτε και όλη η σύγχρονη ντροπή της δημοσιογραφίας, άξιοι της 107ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τους ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, ασχημονούν και φτύνουν κατάμουτρα σύμπασα την κοινή γνώμη, πιστοί στις προπαγανδιστικές παρακαταθήκες του Γκαίμπελς. Σύσσωμοι στο πλευρό του απολυταρχικού Μητσοτακικού συστήματος , δίχως επιφυλάξεις και προσχήματα, χωρίς ίχνος σοβαρότητας και αξιοπρέπειας, αποφαίνονται, καμαρώνοντας κιόλας, συκοφαντώντας και λοιδορώντας ξεδιάντροπα τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το ζήτημα όμως δεν είναι κυρίως ο κ. Λάμψιας και ο κάθε Λάμψιας, Το ζήτημα και το μέγα μέγα αίσχος είναι να βγαίνει επίσημα να υπερασπιστεί και να υιοθετήσει τις αηδίες του παραπάνω και η ΝΔ. Έτσι λοιπόν, φαν του Κουφοντίνα και της 17Ν ο Τσίπρας, ακραιφνής υποστηρικτή τους ο μπαγάσας, όπως και άλλα στελέχη του που κατά καιρούς με δηλώσεις τους…υπερασπίστηκαν την τρομοκρατική δράση της και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται να ομιλούν περί δημοκρατίας.  Συμφωνεί άραγε με τις Λάμψιες διαπιστώσεις και ο …φιλελεύθερος Κυριάκος, ο…ζηλωτής του ηπίου και με επιχειρήματα πολιτικού διαλόγου – το απέδειξε εξάλλου πρόσφατα ….αποδεχόμενος την πρόσκληση τηλεοπτικού σταθμού για ντιμπειτ με τον Τσίπρα, άσχετα αν το μετέθεσε χρονικά για τα Χριστούγεννα του 2025 –  η θα πάρει τις αποστάσεις του;. Είμαστε πάντως σίγουροι ότι θα… διαφωνήσει και θα αποκαταστήσει την αλήθεια ως ευγενής πολιτικός αστός εμφορούμενος από αρχές και αξίες, όπως ακριβώς…ανακάλεσε και αποκατέστησε την αλήθειας πριν πολλά χρόνια και ο πατέρας του ο Κωνστ. Μητσοτάκης, όταν κατάγγελλε ως αρχηγό της 17Ν τον αείμνηστο Α. Παπανδρέου.

Η επικρατούσα σήμερα πολιτική φαυλότητα, η χωρίς προηγούμενο γενικευμένη λοιδορία αντιπάλων , ο εξοστρακισμός της αλήθειας, των πολιτικών επιχειρημάτων, απόψεων και θέσεων, η επιχειρούμενη συσκότιση της πραγματικότητας και οι δολοφονίες χαρακτήρων, γυρίζουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές πολιτικές περιόδους. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από το φασιστικό υπουργικό της τρίο, που συναγελάζεται και ερωτοτροπεί παρασκηνιακά με όλο τον ακροδεξιό, φασιστικό εσμό, για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, είναι άκρως επικίνδυνη στην κυριολεξία, τόσο για την ίδια τη δημοκρατία, όσο και για τις λαϊκές ελευθερίες.

Η ώρα της συντριπτικής απάντησης της δημοκρατικής λαϊκής πλειοψηφίας σε αυτούς που απεργάζονται φανερά και κρυφά νέα δεινά και νέους καταναγκασμούς συνώνυμους της υστέρησης και της δυστυχίας, είναι τώρα.