Έλα που δεν θες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τι να δείχνει άραγε με το χέρι του κατά τα γελάδια μεριά; Τι είδε και αναγνώρισε, με αυτό το περίεργο βλέμμα; Μήπως τον Πάτση αντίκρυσε, μήνα την Καρποδίνη; Την Άννα μήπως νόμισε ή τάχα την Ελίζα; Ή δείχνει ψήφους που βοσκούν, εκεί στην Κατερίνη; Εμπνεύστηκε όμως, ό, τι και να είδε και έκανε δήλωση βαριά και …  καθαρή, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας, πως “δεν είναι τώρα (!) η ώρα να ξανακυλήσω(ουμε) την πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο”. Έλα που δεν θες!

Έβαλε δε και ένα πρωτότυπο δίλημμα, λέγοντας “Το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε εμπρός ή πίσω”!

Έμειναν όλοι άγαλμα!Θα υποβάλλει τον εαυτό του σε τέτοια θυσία, την στιγμή που είναι δεύτερη, αν όχι πρώτη, φύση του ο βούρκος. Γνωρίζει όμως πολύ καλά πως οι ημέρες μηχανορραφίας και συκοφαντίας, με υπέρμετρο ψέμα και λαϊκισμό, τελειώνουν. Τα ζιζάνια που καλλιεργούσε δίπλα του με τακτικές δόσεις δημόσιου “λιπάσματος”, έγιναν ζούγκλα και τον απειλούν ευθέως με αφανισμό.

Από καιρό έχει χαθεί το ανέμελο και το αμέριμνο της πρόσκαιρης παντοδυναμίας που ένοιωθε εξασφαλισμένη, ο άπληστος. Τώρα παριστάνει τον ψύχραιμο, μα η ανασφάλεια και ο τρόμος βαδίζουν δυο τρία μέτρα μπροστά από αυτόν. Και όπως ο ίδιος πάλι γνωρίζει καλά, όλοι αυτοί που τον στήριζαν θα στραφούν εναντίον του, με τον χειρότερο τρόπο για να πείσουν και να επιβιώσουν ως παράσιτα σε νέο ξενιστή.

Θα φανεί τόσο επάξια δειλός, καθώς το μίσος του θα ξεχειλίσει, θα πάρει πολλούς μαζί του. Εκτός αν έναντι της σιωπής του, εγγυηθούν στήριξη για αποφυγή ειδικού δικαστηρίου και άλλων κατηγοριών, προσοχή εδώ, από τους χρηματοδότες της παράταξης έναντι γραμματίων και υποσχετικών.

Έλα που δεν θες. Ανοίχτηκε άτσαλα και άγαρμπα ο αχόρταγος, χάνοντας τον μισθωμένο έλεγχο και η μνησικακία του θα τον συνοδεύει πάντα μαζί με την ανασφάλεια του πλεονέχτη. Πριν τον αποσύρουν, θα κάνει τα πάντα παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, έχοντας στοιχεία για πολλούς και πολλά και θα τιμήσει ανάλογα το όνομά του. Ο βούρκος άλλωστε είναι το γήπεδό του και παίζει εντός έδρας. Σε αναμονή για βουρκοαγώνες. Έλα που δεν θες.