Έλεος! Κάποιος να μαζέψει τους τηλε-μαϊντανούς με τις άσπρες μπλούζες και τις ανατριχιαστικές ιδέες

Toυ Γ. Λακόπουλου

Ένας διευθυντής ΜΕΘ σε μεγάλο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας έχει το σεβασμό όλων.

Αλλά ως πρόσωπο με δημόσιο λόγο μόνο σε διατεταγμένη υπηρεσία θα μπορούσε να λέει από την τηλεόραση τα εξής για το εμβολιασμό:

“Να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά“.

Οι μαϊντανοί των καναλιών παραβιάζουν τον κανόνα: η δουλειά του γιατρού είναι να θεραπεύει τους ασθενείς και όχι να δίνει από τηλεοράσεως οδηγίες στην κυβέρνηση.

Οι επιστήμονες με ρόλο κυβερνητικού συμβούλου, ανήκουν σε θεσμικά όργανα. Οι υπόλοιποι κάνουν το κομμάτι τους. Ενίοτε παίζοντας τους αβανταδόρους φαρμακευτικών εταιριών.

Το επιχείρημα “απλώς λένε γνώμη τους” ισχύει όταν τη λένε μια δύο φορές. Όχι μέρα -νύχτα.

Η δικαιολογία ότι “ενημερώνουν τον κόσμο” ανατινάζεται από τη διαπίστωση των αντικρουόμενων απόψεων που προκαλούν σύγχυση στον κόσμο.

Άλλωστε η ενημέρωση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για να την αφήσουμε σε ανθρώπους που αγνοούν τους κανόνες της. Αποφαίνονται για ένα τόσο δύσκολο θέμα όπως ο εμβολιασμός, χωρίς ρόλο και αρμοδιότητα.

Άλλο να μιλάει ο καθηγητής Μόσιαλος που είναι επίσημος σύμβουλος της κυβέρνησης ή ο Τσιόδρας και τα μέλη της Επιτροπής του, ή αλλων φορέων της πολιτείας και άλλο ο κάθε “ειδικός”- που αξιολογείται από κάθε κανάλι και εκπομπή ως ικανός να φέρει τηλεθέαση.

Κατά τα ψέματα. Πίσω από τους “ειδήμονες” του συρμού ενίοτε κρύβονται πολιτικές επιδιώξεις από την πλευρά της κυβέρνησης- , χωρίς να είναι αμέτοχη σε αυτό και η αντιπολίτευση.

Ορισμένοι όμως είναι κυβερνητικά βαποράκια και λένε όσα δεν θέλει να πει η κυβέρνηση.

Προτάσεις σαν του εν λόγω διευθυντή, για ‘πλήρη απαγόρευση” των ανεμβολίαστων, κρύβουν ανοησία και φασισμό.

Ανοησία γιατί μπορεί να απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους “να μπαίνουν παντού”. Αλλά δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις να συναναστρέφονται με εμβολιασμένους. Ή μήπως θα κοπούν οικογένειες και παρέες στη μέση; Μήπως να κτιστεί τείχος σε κάθε πόλη;

Φασισμό γιατί τροφοδοτεί τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, που είναι ένα σκαλί πριν την συλλογική τιμωρία και εξόντωση. Ανατριχίλα…

Όσο δεν βρίσκεται κάποιος να μαζέψει τους ρήτορες με τις άσπρες μπλούζες, που κάνουν καριέρα στα ΜΜΕ με τη πανδημία, το μέλλον είναι σκοτεινό.

Οι υπηρέτες της ιατρικής από τηλεοράσεως κάνουν ζημιά στον εμβολιασμό, ειδικά όταν τον προσαρμόζουν στο ύφος τους.

Π.χ. υπάρχει ένας τύπος, που πρωταγωνίστησε και σε επεισόδιο πρόσφατα, που αν είσαι εμβολιασμένος και τον ακούς, έχεις την επιθυμία να … ξε-εμβολιαστείς.

Έλεος.