Έλεος κύριε Τζαβάρα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πλησιάζετε τα όρια της γραφικότητας, κύριε Τζαβάρα. Ανεπίτρεπτο για εσάς, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτετε, να παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Για τις ποινικές ευθύνες του υπεύθυνου παράνομης πρόσληψης του σταθμάρχη μιλάτε; Οι νομικές γνώσεις σας σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Σε όλη αυτή την βρόμικα εγκληματική υπόθεση προμελετημένης δολοφονίας, τόσων ανθρώπων και κυρίως νέων, μόνο ο άνθρωπος που διόρισε τον σταθμάρχη κίνησε το νομικό ενδιαφέρον σας;

Κάθε τρείς και λίγο δηλώνετε στα μέσα, κάποιες επί μέρους άσφαιρες διαφοροποιήσεις σας, που δεν προσθέτουν κάτι ουσιαστικό και αξιόλογο, μια προσφορά στο κοινοβουλευτική σας έργο. Ίσως είναι η πιο ανεύθυνη επιλογή εξιλέωσης, αυτή η τακτική κατάδειξης αθωότητας, μετά από όλα αυτά που έχετε ψηφίσει αβίαστα και χωρίς συνείδηση, ακόμα και για συνυπευθυνότητα σε αυτό το έγκλημα. Πόσο εγωιστική η συμπεριφορά σας;Δεν αρμόζει σε εσάς μια τέτοια υπεκφυγή ανομίας, καθώς παρουσιάζεστε σαν αυτόκλητος κριτής άλλων και όχι των δικών σας ψηφισμάτων. Και από επάνω βγαίνετε και μιλάτε για ευθύνες άλλων, εκτός από τις δικές σας.

Ο ορισμός της ανευθυνότητας, που αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού. Η σιωπή, τουλάχιστον θα άρμοζε στην δική σας περίπτωση.Αντί να πετάτε βοτσαλάκια στα λιμνάζοντα και ζέοντα νερά της σκοτεινής λίμνης της παράταξής σας, θα ψηφίζατε ευθέως και ξεκάθαρα εναντίον του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού; Για να ταράξετε τα νερά τώρα και όχι με μια δήλωση ανεπίκαιρη μετά από καιρό, ίσως γραμμένη στα απομνημονεύματά σας; Την στιγμή που είναι φανερό, πως τελειώνοντας την πολιτική σας καριέρα, φοβάστε ακόμα να διαφοροποιηθείτε εμπράκτως.

Παραμένοντας στον στείρο σχολιασμό και στις δικανικές εκτιμήσεις, αβρόχοις ποσί. Ηρεμήστε την εγκλωβισμένη κρίση σας , στην εκτροχιασμένη παραταξιακή σας πορεία , είτε σιωπώντας, είτε αρνούμενος έστω, την ψήφιση του νομοσχεδίου εμπορευματοποίησης του αγαθού του νερού, της φύσης.