Ένας (Ά) Σοφός εξόργισε τους δικηγόρους…

Toυ Κώστα Πρώιμου

Τα “μένεα πνέουν” στον δικηγορικό κόσμο της χώρας, έπειτα από τις πρωτοφανείς – αντισυναδελφικές δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ, Θέμη Σοφού, χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου στον τηλεοπτικό σταθμό “Κόντρα”.

Για του λόγου το αληθές, η προκλητική “πλάτη” που έβαλε ο “γαλάζιος” δικηγόρος  στην αμφισβητούμενη απόφαση της Κυβέρνησης, ώστε να μην στηρίξει οικονομικά τους δικηγόρους, καταστρατηγώντας αβίαστα ακόμη και την ηθική δεοντολογία που επιβάλει η θεσμική του ιδιότητα στον πλέον ισχυρό Δικηγορικό Σύλλογο της Ελλάδας, προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την έντονη οργή της πλειοψηφίας των συναδέλφων του ανά το Πανελλήνιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο κ. Σοφός επιχείρησε έπειτα από τη “διαδικτυακή κατακραυγή” και τον έντονο σάλο, να ανασκευάσει τα επίμαχα σημεία των τοποθετήσεων του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του προσωπικού του λογαριασμού στο fb. Τουναντίον, όχι μόνο δεν κατάφερε να επιτύχει τον επιθυμητό κατευνασμό, αλλά  πρόσθεσε  περισσότερο λάδι στη φωτιά…

Προφανώς και σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί στους απανταχού δικηγορικούς κύκλους, ο ισχυρός άνδρας του ΔΣΑ “κρυφοκοιτάζει”  ένα ενδοξότερο πολιτικό μέλλον και σαφέστατα επενδύει άλογα σε αυτό… μέχρι τον έσχατο βαθμό της αυτοθυσίας.

Ωστόσο, είναι εξόφθαλμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχει αντιληφθεί τη νέα πολιτική και κοινωνική δυστοπία, όπως αυτές τείνουν να διαμορφωθούν με ορατό τον κίνδυνο, να μην τον ψηφίσουν εν τέλει, ούτε  ο Βρούτσης, μήτε ο Άδωνις…  (Όσο για τους συναδέλφους του.. ούτε ψήφος να γίνεται…)