Έξι στους δέκα έχουν περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών

Ανησυχία για την ακρίβεια και δυσπιστία για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που είδε το φως της δημοσιότητας. Η εκτίμηση ψήφου και η γνώμη των ερωτηθέντων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Η ακρίβεια είναι ένα από τα θέματα που θα κρίνουν την ψήφο των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας. Το 27% λέει ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα ψηφίσει, 35% μεγάλο ενώ 16% απαντά μικρό και 15% πολύ μικρό.

Στην έρευνα κοινής γνώμης, της Alco, για λογαριασμό του OPEN, το θέμα της ακριβείας απασχολεί τα περισσότερα νοικοκυριά με το 42% των ερωτηθέντων να σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ». 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

Στο μεταξύ 35% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά».