Έτοιμοι για τα ανείπωτα;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, όλα τα προηγούμενα ήταν απλά μια προθέρμανση, ένα ζέσταμα, για αυτά που θα ακολουθήσουν. Η μεγάλη επίθεση της κυβέρνησης αρχίζει οσονούπω, μια και δεν έχει να χάσει τίποτα, την στιγμή που έχει πάρει τα περισσότερα, θα αποκτήσει και τα υπόλοιπα πάση θυσία. Έχει καταφέρει τόσα φρικτά νομοθετήματα, έχει καταστρέψει κυριολεκτικά τα πάντα σε τόσους τομείς, με το ένα σκάνδαλο να μη προλαβαίνει το άλλο και όμως βρίσκεται επτάμισι μονάδες… μπροστά!

Στα οξύμωρα στοιχεία αυτής της δημοσκόπησης ανήκει η απογοήτευση του λαού (πολιτών όπως επιθυμεί ο πρωθυπουργός) κατά 63% κρίνουν αρνητικά την πολιτική της Υγείας (μόνο;) κα 29% θετικά (ναι!). Στον εργασιακό τομέα, η αρνητική άποψη αγγίζει το 63% (πάλι μόνο;), ενώ η θετική 23% (μάλλον τα golden boys)!  Τώρα πως προκύπτουν οι επτάμισι μονάδες διαφορά να προηγείται η ΝΔ, δεν είμαι αναλυτής και αδυνατώ να αιτιολογήσω. 

Συμπερασματικά λοιπόν, η κυβέρνηση μετά από όλα αυτά τα άκρως δυσμενή μέτρα που έχει πάρει, τα πάει μια χαρά και θα μπορούσε και καλύτερα! Δηλαδή με λίγο κράτει στις μηχανές και λίγα επιδόματα όσο πατά η γάτα, έχει σίγουρη, αν μη τι άλλο, άλλη μια τετραετία! Δεν το υποστηρίζω, τα νούμερα το δείχνουν! Με την αναγωγή στο χρόνο που απομένει, προλαβαίνει και να διορθώσει, τόσο με τον Αυτιά, όσο και με τον Οικονόμου, κατά τι, που θα είναι αρκετό μαζί με τους υπόλοιπους βοηθούς, να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω. Όταν με τόσα σκάνδαλα και τόσους “αδιευκρίνιστους”, διατηρεί έστω και αυτές τις σοβαρές μονάδες διαφορά, αποτελεί παιδική χαρά για τον πρωθυπουργό το οποιοδήποτε μεγάλο πρόβλημα, να μετατρέπεται σε ασήμαντο  προβληματάκι.

Με τριάντα χιλιάδες και πλέον νεκρούς, με τόσα δάση καμένα, με καλπάζουσα ακρίβεια, με ρεκόρ ανεργίας και τόσα άλλα… μικρά θεματάκια, διατηρεί το καλώς έχει από τον λαό, τότε αυτά που έρχονται μπορεί και να φανούν ε … προβλήματα, αλλά εισαγόμενα όμως!. Αφού λοιπόν, ο λαός (οι πολίτες, άντε) πέταξε λευκή πετσέτα, ο πρωθυπουργός σήκωσε το … γάντι! Αυτός φταίει, όταν τον προκαλεί ο…  οι πολίτες; Δώσε θάρρος στον αρχοντοχωριάτη… και θα κοιμηθείς στο χώμα. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, στο εξής!

Φθάνουμε αισίως στα ανείπωτα. Τα σώματα ασφαλείας, στρατιωτικοί και λοιποί υπηρεσιακοί θα οπλοφορούν πλέον και άντε να πάρεις “περίεργη” εφημερίδα από το περίπτερο παγίδα και να διαμαρτυρηθείς για κρεβάτι στο νοσοκομείο! Θα βλέπεις το πιστόλι στο κεφάλι σου και δεν θα ξέρεις αν σε ληστεύει ο κακοποιός η σε προσάγει για αντίσταση κατά της αρχής ο … χωροφύλακας! Θα πηγαίνεις κάθε Κυριακή για εξομολόγηση στον παπά με pass πιστού στο κινητό με 112, αλλιώς πρόστιμο μέσω εφορίας! Θα χαρείς παιχνίδια reallity που θα συμμετέχεις ο ίδιος, με την σειρά του αριθμού μητρώου.

Έχει να πέσει παιδομάζωμα, μια και θα σπανίζουν τα παιδιά, που το είχες παρακολουθήσει σαν ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση και η ξανθιά που σε είχε πείσει σαν ανόητη παιδούλα πρωινάδικου, θα διαλέγει με τους … κριτές το μέλλον τους. Ό, τι παρακολουθούσες σαν τηλεπαιχνίδι, τώρα θα πρωταγωνιστείς εσύ και θα παρακολουθούν …  άλλοι! Θα είσαι ΤΟ πειραματόζωο και αν δραπετεύσεις από το κλουβί σου, θυμήσου τον …  χιμπατζή!

Πώς σου ακούγεται να επιβιώνεις σε camp όμοιο με των προσφύγων, όταν θα το αποφασίσουν λόγω έκτακτων αναγκών, όντας άστεγος, άνεργος και επιζήμιος για αυτούς ε; Έχεις να σπάσεις πέτρες στον Ισθμό για να ισιώσει! Η φτώχεια θα διώκεται ως έγκλημα! Υπερβολές, σκέπτεσαι. Απλώς κοίτα πώς ζούσες πριν και πώς προσπαθείς να επιβιώσεις σήμερα. Εκτός αν διακρίνεις κάποια θετική … προοπτική! Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο! Ποντάρουν ακριβώς στο ότι δεν το περιμένεις!  Έτοιμοι για τα ανείπωτα;