Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο <μπον βιβέρ> της Αριστεράς!

Αλέκος Φλαμπουράρης

Του Γ. Λακόπουλου


<Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, τα πάρεις τα λεφτά στου χριστιανή μου , δεν θα στα φάμε- απλά έχουμε μια δυσκολία προσωρινά..>.
Θα μπορούσε να είναι το διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας απέναντι στην Κριστίν Λαγκάρντ το ΔΝΤ ; Ναι αν ο διαπραγματευτής ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Κάπως έτσι παρουσιάζει τις σχέσεις με τους δανειστές ο υπουργός Επικρατείας , όσες φορές μιλάει το χρέος και τα παρεμφερή θέματα.
Αυτές οι διατυπώσεις βγαίνουν κατ ευθείαν από την αργκό μιας επαγγελματικής δραστηριότητας στην οποία σταδιοδρόμησε δίπλα στην οικογένεια Τσίπρα και τις δουλειές της στις κατασκευές κατά το παρελθόν. ‘Δεν μοιάζει με εργολάβο που διαπραγματεύεται μια αντιπαροχή. Υπήρξε εργολάβος.
Μπορεί ο Τσίπρας να βγήκε από το μυαλό του Αλέκου Αλαβάνου, ο πραγματικός πολιτικός πατέρας του όμως είναι ο κυρ Αλέκος. Αυτός άλλωστε τον έστεψε εναντίον του Αλαβάνου το 2010, όταν αντί γι αυτόν έχρισε τον Αλέξη Μητρόπουλο υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.
Παλιός Κνίτης, πιασμένος οικονομικά, εραστής της καλής ζωής , πάντα ευγενής και καλοντυμένος ,με άριστο <λέγειν>, έχει γνωριμίες με την <καλή Αθήνα > από παλιά και κάποιοι τον αποκαλούν < μπον βιβέρ της Αριστεράς>.
Είχε καλές σχέσεις με τις διαδοχικές ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, και στο <Ντόλτσε> – νυν <Φίλιον> -που σύχναζε δεν το έκρυβε. Εκεί <εθίστηκε> στο <φρέντο καπουτσίνο> που τον εξέθεσε τηλεοπτικώς τελευταία.

Φλαμπουράρης είναι ο καλύτερος χειριστής στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε ανέλαβε ακόμη και να ρεγουλάρει τις σχέσεις του κόμματος με τα αφεντικά της ΑΕΚ για το γήπεδο της ομάδας που δεν ήθελαν οι άσχετοι <Συριζαίοι>..
Ένα κάλο σπίτι στην Αίγινα, είναι ιδανικός μέρος για πολιτικές και κομματικές ζυμώσεις, αν είναι ανοικτό. Ότι έγινε πλέον δεύτερο σπίτι του σημερινού Πρωθυπουργού, δεν είναι άσχετο με την εξέλιξή του.
Αθηναίος, φοίτησε στο 9ο Γυμνάσιο στην Πλατεία Κουμουνδούρου- άλλη σύμπτωση αυτή- μετείχε στα κινήματα στη γενιάς του και έγινε πολιτικός μηχανικός με σπουδές στη Θεσσαλονίκη και της Αυστρία.

Ο Φλαμπουράρης αντιλαμβάνεται το συντονισμό του κυβερνητικού έργου σαν το κουμάντο στα συνεργεία που χτίζουν μια πολυκατοικία. Είναι οπαδός της θεωρίας < έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει και διάλυση της ευρωζώνης> και της σχολής> <τα 10 τρις που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη δεν είναι υπεραξία από την πραγματική οικονομία , αλλά αέρας> ,εξ ου και το <αστείο> του: <γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα>

Για τον Τσίπρα η υπουργοποίηση του Φλαμπουράρη φέρεται περισσότερο ως προσωπική ανάγκη παρά ως κάλυψη ενός κρισίμου πόστου με τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας φαίνεται να το απολαμβάνει τη δημοσιότητα του ρόλου του και κινείται περισσότερο όπως έλεγε ο Αμερικανός συνθέτης Τζον Κάζ: < Δεν έχω τίποτα να πω και το λέω>
.