Αλέξης Τσίπρας: “Είμαστε να σηκώσουμε πάλι τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα”

«Είμαστε έτοιμοι όταν έρθει ξανά η ώρα της ευθύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ και ξεδίπλωσε το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μια Νέα Αρχή

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για προοδευτικές και τολμηρές τομές παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ένα σχέδιο με επίκεντρο τη στήριξη της εργασίας με κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και 35ωρο, τη ρύθμιση και διαγραφή των χρεών της πανδημίας, την αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ, τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη στήριξη της νέας γενιάς και το χτύπημα στο πελατειακό κράτος.

«Σήμερα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια Νέα Αρχή. Με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η περίοδος Μητσοτάκη αλλά το κυριότερο, θα επιτρέψει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να οργανώσουν με ασφάλεια και ηρεμία το μέλλον τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί ανόθευτα και αυθεντικά.  Και το δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα ή νέες εκλογικές περιπέτειες και εκβιασμοί. Εμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε και πάλι το βάρος της ευθύνης για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.

Η κοινωνία στην πρώτη γραμμή

Ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών είναι τόσο μεγάλα και η κρίση τόσο υπαρξιακή, που υπερβαίνουν τις παλιές πολιτικές συνταγές και τις ρητορικές και επικοινωνιακές συμβάσεις.

Χρειάζεται επειγόντως επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Και χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Όπως σημείωσε, «ήρθε η ώρα, να τραβήξουμε μια γραμμή και να αλλάξουμε. Να ανεβάσουμε την πολιτική από τα υπόγεια της ιδιοτέλειας και της διαπλοκής, στο ύψος των αναγκών που έχουν οι άνθρωποι. Σήμερα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια Νέα Αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή».

«Μια νέα αρχή για το πολιτικό σύστημα. Μια νέα αρχή για Κράτος και το μοντέλο διακυβέρνησης. Μια νέα αρχή για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο. Μια Νέα Αρχή με την κοινωνία.

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης που κράτησε όρθιούς τους ανθρώπους όταν ο ιός απειλούσε τη ζωή τους και οι καταστροφικές φωτιές απειλούσαν τον τόπο τους.

Με τη δύναμη της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που έδειξαν και δείχνουν αυτοί και αυτές που δίνουν τις μάχες στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Με τη δύναμη της εντιμότητας και της σκληρής δουλειάς που εκφράζει έναν ολόκληρο λαό που έχει μάθει στα δύσκολα.

Με τη δύναμη του μέλλοντος, των παιδιών του 21ου αιώνα που τα όνειρά τους για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

Που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η περίοδος Μητσοτάκη αλλά το κυριότερο, θα επιτρέψει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να οργανώσουν με ασφάλεια και ηρεμία το μέλλον τους».