Αλ. Πνευματικός: “Ήμουν είμαι και θα είμαι στο χώρο της κεντροαριστεράς”

Από τον Άγγελο Πνευματικό, πρώην δήμαρχο Κορίνθου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή -ως απάντηση σε άρθρο του Κώστα Πρώιμου:

“Η αναφορά σας ότι  έχω δρομολογήσει ίδια κατάσταση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κυβέρνηση έστω και ως στέλεχος του κόμματος της νέας Δημοκρατίας, είναι πληροφορίες που δεν έχουνε καμία βάση και είναι απαράδεκτο να δημοσιεύονται. Θεωρώ αυτήν την αναφορά λίαν δυσφημιστική και προβοκατόρικη.

Ήμουν είμαι και θα είμαι στο χώρο της κεντροαριστεράς και  είμαι υπερήφανος που έχω υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ από τα εφηβικά  χρόνια μέχρι το 2012 που αποχώρησα για συγκεκριμένους και γνωστούς λόγους. Ο χώρος της κεντροαριστεράς πρέπει να εκφραστεί ενιαία  για να ηγηθεί  και πάλι μιας   Εθνικής προσπάθειας για Εθνική ανεξαρτησία,  ανασυγκρότηση της χώρας και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε μια εποχή που ο νεοφιλευθερισμός σαρώνει όλες τις κατακτήσεις των μη προνομιούχων και ιδιαίτερα των εργαζομένων, οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για αρχές και αξίες που τα προηγούμενα χρόνια του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας, έκαναν την χώρα ισχυρή με μια κοινωνία που η κοινωνική δικαιοσύνη ήταν μόνιμος στόχος και επιδίωξη. Απέναντι στην απαξίωση της αυτοδιοίκησης πρέπει η κεντροαριστερά για άλλη μια φορά να απαντήσει με μεταρρυθμίσεις.

Απέναντι στην δυσφήμιση του συνδικαλιστικού κινήματος  και της ταυτόχρονης θεσμοθέτησης νέων μορφών απάνθρωπων εργασιακών σχέσεων, να υπάρξει  μια άλλη πολιτική προστασίας των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με το συνδικαλιστικό κίνημα να παλεύει και πάλι σε συνθήκες δημοκρατίας . Να παλέψουμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ σταματώντας του σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της υγείας ,της παιδείας και της κατάργησης σταδιακά του κοινωνικού κράτους.

Σταματώ εδώ και θα ήθελα να μάθω από που είναι η πληροφόρηση σου. Συνήθως παρόμοιες επιθέσεις έχω από εκείνο το 3% του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να κρατά εχθρική στάση σε ό,τι νομίζει ότι το  απειλεί . Αυτούς που προτιμούν να έχουν ένα «μικρό αλλά έντιμο κόμμα» κατά την δική τους λογική, αδιαφορώντας για την αρνητική πορεία της χώρας που σήμερα βιώνουμε από την κυβερνητική πολιτική.

Θα ήθελα έστω και μια ολιγόλογη αποκατάσταση”.