Αλ. Τσίπρας: “Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας”

Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την ακρίβεια.

«Δεν είναι δυνατόν, να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και να προσπαθείτε να μετατρέψετε τη νύχτα σε μέρα, να κάνετε το άσπρο μαύρο», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, ότι κάνει συνέχεια διαγγέλματα για μέτρα προστασίας, τα οποία οι πολίτες δεν βλέπουν.

«Σταματήστε να υποβαθμίζετε τους πολίτες και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους και κυρίως, σταματήστε να τους κατηγορείτε ότι είναι και τζαμπατζήδες», είπε, καλώντας τη ΝΔ να πληρώσει τα χρέη της προς το Δημόσιο. «Δεν είναι επιλογή των πολιτών να μην πληρώσουν, είναι αδυναμία».

«Θέλω να καταθέσω την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας, γιατί τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν για μία φορά ακόμη ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με την αναδρομική επιστροφή χρημάτων για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022, σημείωσε, πως βάση των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί για την επιδότηση, αντί για 600 ευρώ, οι πολίτες θα δουν στο τέλος επιστροφή 50 ευρώ.

«Καταθέτουμε μια τροπολογία και σας ζητούμε να την υπερψηφίσετε, αν θέλετε να στηρίξετε μια κοινωνία που υποφέρει. Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε ηλικιωμένους, ανάπηρους, σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής. Προχωρήστε σε ουσιαστικά μέτρα για να παρέμβει το κράτος στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενεργοποιήστε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ ώστε να μην λειτουργεί μόνο για την κερδοφορία της».

Δείτε την παρέμβαση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: