Ανδρέας Λοβέρδος: Ντουέτα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η συνενοχή των διασταυρούμενων ντουέτων είναι σαν το σκάνδαλο: διακομματική.

Υπάρχει το ντουέτο Αδωνις Γεωργιάδης- Ανδρέας Λοβέρδος. Διακομματικό – τρόπος του λέγειν. Αδερφοποιητοί. Ο δεύτερος είναι «ο μικρότερος αδελφός» του πρώτου, κατά δήλωση του.

Δεύτερο ντουέτο : Αθανάσιος Πλεύρης- Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτοκόλλητοι ιδεολογικά. Με την βαθιά ακροδεξιά στο φόντο της καριέρας που άρχισαν στον ίδιο χώρο, εκπαιδευθέντες ως πολιτικοί από τον «δάσκαλο» Γιώργο Καρατζαφέρη.

Καθώς τα προς τρίτους ίσα, είναι και μεταξύ τους ίσα διαμορφώθηκε τρίτο ντουέτο. Ανδρέας Λοβέρδος – Αθανάσιος Πλεύρης. Ο δεύτερος τον συνέδραμε στο σκάνδαλο Νοβάρτις, συντάσσοντας μαζί του κείμενα στη Βουλή, πίσω από τις πλάτες της Γεννηματά.

Τα βάζουμε στο μίξερ και το μείγμα είναι από τα χειρότερα υποπροϊόντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

-Το υπουργείο Υγείας, δεν δηλώνει υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ του ελληνικού δημοσίου, σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου που διώκεται για δωροδοκία στο σκάνδαλο .

Παρότι κατά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου , ευλόγως και νομίμως ερευνηθήκε και τα περί «σκευωρίας» είναι φούμαρα.

Με άλλα λόγια: σε υπόθεση που έβλαψε τα συμφέροντα του δημοσίου κατά το κατηγορητήριο , η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στο δημόσιο να διεκδικήσει δικαστική αποκατάσταση.

Εν προκειμένω, κυβέρνηση και δημόσιο έχουν στην ούγια ένα όνομα: Αθανάσιος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας που αν δεν υπήρχε, δεν θα μπορούσε κανείς να τον φανταστεί, παραλείπει τις υποχρεώσεις του .

Όταν τον οδήγησε στη Βουλή με ερώτησή της η μισή Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- πρωτοβουλία Πολάκη- επί τρείς εβδομάδες έκανε πως δεν καταλαβαίνει .

Τώρα πουλάει τρέλα: δεν του υπέδειξε παράσταση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. «Ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα το έκανε» – εν γνώσει του ότι η δίωξη είναι μεταγενέστερη!

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο.

Ο Λοβέρδος είναι ο μόνος από τους δέκα ερευνηθέντες που οδεύει προς το εδώλιο. Αν στην περίπτωσή του δεν υπήρχε άρνηση εφαρμογής του νόμου-Παπαϊωάννου- η υπόθεση θα είχε ήδη τελεσιδικήσει.

Η δίωξη ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη.

Μετάφραση: κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να μην δικαστεί ο Λοβέρδος. Ο Πλεύρης στην πράξη δεν αναγνωρίζει ούτε καν τη δίωξη και τις υποχρεώσεις που του επιβάλει ως υπουργό.

Πίσω από τη μεθόδευση υπάρχει ένα ακόμη ντουέτο: Κυριάκος Μητσοτάκης -Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρώτος καλύπτει τον Πλεύρη, αν δεν του δίνει κατ΄ ευθείαν εντολές. Και πάντως η κυβέρνησή του παρανομεί , αρνούμενη παράσταση στη δίκη.

Ο δεύτερος καλύπτει τον Λοβέρδο. Αντί για διαθεσιμότητα, μέχρι να εκκαθαριστεί η υποθεσή του – όπως κάνουν οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη, που επικαλείται- του έδωσε κομματικό αξίωμα.

Η συνενοχή των διασταυρούμενων ντουέτων είναι σαν το σκάνδαλο: διακομματική.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR