Ανόητοι ως ερασιτέχνες ή εντεταλμένοι ως επαγγελματίες;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αν ασχοληθούμε με τα έργα και κυρίως τα αποτελέσματα δύο μόνο επίκαιρων σωμάτων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, δημιουργούνται ακούσια δυο παράλληλες σκέψεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την ανικανότητα των αρχηγών αυτών των δυο σωμάτων, που πολύ πιθανό έχουν τοποθετηθεί ρουσφετολογικά και κομματικά λόγο καλών υπηρεσιών προφανώς, στην ανάδειξη εκλογικών παροχών ψήφων για κυβέρνηση.

Άλλος λόγος τοποθέτησης στην ηγεσία, όσο και να αναζητήσει κάποιος, δεν υπάρχει καθώς δεν έχουν αποτύχει παταγωδώς στο έργο τους μόνο, μα είναι και προκλητικά ανόητοι ως ερασιτέχνες σε τόσο νευραλγικές θέσεις ευθύνης,τόσο στην πυροσβεστική όσο και στην αστυνομία. Οι αποφάσεις τους σε επαναλαμβανόμενες και ίδιες στιγμές κρίσης είναι μοναδικά και εξαιρετικά καταστροφικές. Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τις προφορικές ανακοινώσεις, που διαβάζουν με τέτοιον ξύλινο και στείρο λόγο, σε μια περίεργη απαίδευτη μίξη καθαρεύουσας και λαϊκίστικης εκφάνσεων χρήση δημοτικής, που θυμίζει ύφος επταετίας.

Εκκωφαντικό δείγμα χαμηλής ή μάλλον έρπουσας σκέψης, πόσο μάλλον εφαρμογή πράξης αντιμετώπισης σε περίοδο οποιασδήποτε κρίσης που προκύπτει. Ειδικά στις τάξεις της αστυνομίας, η εκπαίδευση στην διαφθορά αγγίζει επιδόσεις παγκόσμιου πρωταθλητισμού, σε συνδυασμό με την άγρια και δολοφονική καταστολή δημοκρατικών συγκεντρώσεων και διεκδικήσεων.

Για καθημερινά εγκλήματα, κρατικά, παραεμπορίου, μαφιόζων, ναρκεμπόρων  και μαστροπών που διαπράττονται το ένα πάνω στο άλλο, επιδεικνύουν ένοχη … αδιαφορία. Μάλιστα με αποδεικτικά και αδιάσειστα ντοκουμέντα παράτυπης και εγκληματικής συνεισφοράς, επιπλέον. Αυτή είναι η πρώτη και βολική για την κυβέρνηση, πάραυτα σκέψη, δηλαδή εμφανίζονται ανόητοι ως ερασιτέχνες.

Η δεύτερη όμως σκέψη και κατά την γνώμη μου ισχύουσα, είναι αυτή της υπηρεσίας εντεταλμένων επαγγελματιών, με ακροδεξιές νοοτροπίες και εφαρμογές, που εξυπηρετούν όχι σκοτεινά πλέον συμφέροντα, μα ευθέως και κυνικά εμφανιζόμενα στο φως του ήλιου ευθαρσώς.

Παραμένουν ως πολύτιμα εκτελεστικά όργανα, χωρίς να παραιτούνται, μεταθέτοντας τις καταφανείς ευθύνες τους σε κατώτερους υπαλλήλους όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση της … τροχαίας. “Καλύπτοντας” για ακόμα μια φορά και προφανώς όχι για  τελευταία, ακροδεξιούς αλλοδαπούς και Έλληνες να δολοφονούν έναν νέο άνθρωπο. 

Ανόητοι ως ερασιτέχνες ή εντεταλμένοι ως επαγγελματίες, είτε καίγοντας δάση, είτε δολοφονώντας νέους ανθρώπους, συνεισφέρουν έμπρακτα στην ανάδειξη φασιστικών ακροδεξιών εγκληματικών ταγμάτων εφόδου, εντοπίων αλλά και διεθνών μισθοφόρων.Υπογραμμίζοντας έτσι τους σκοπούς του κ. Βορίδη, “για να μην ξαναβρεθεί  η αριστερά στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της”, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη, “να κάνει παρεμβάσεις σε κράτος και θεσμούς για να το διασφαλίσει”. Ε, αυτές λαμβάνουν χώρα … στην χώρα μας, εδώ και καιρό..