«Ανώνυμη αρχιτεκτονική – Μια άρρητη παρουσία» του Δημήτρη Φιλιππίδη

Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το βιβλίο Ανώνυμη αρχιτεκτονική. Μια άρρητη παρουσία, του Δημήτρη Φιλιππίδη, ομότιμου καθηγητή ΕΜΠ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου (ώρα 18:00), στην έδρα του Ιδρύματος (Αγγέλου Γέροντα 6).

Η νέα έκδοση του ΠΙΟΠ πραγματεύεται την ανώνυμη αρχιτεκτονική στον αστικό πολεοδομικό ιστό, καθώς και στο δομημένο περιβάλλον των αγροτικών ή ημιαστικών κοινοτήτων. Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε τη σύνθεση του έργου έπειτα από πολυετή επιτόπια έρευνα, καταγραφή και μελέτη «ανώνυμων» ελληνικών αρχιτεκτονικών περιπτώσεων ή συνόλων, καθώς και φωτογραφική ή/και σχεδιαστική τους αποτύπωση.

Μια ρηξικέλευθη προσέγγιση των ανώνυμων αρχιτεκτονημάτων, όπως αυτά υπαγορεύτηκαν από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής αλλά και σε διαρκή συνομιλία με έργα της επώνυμης αρχιτεκτονικής.

Για το βιβλίο του Δημήτρη Φιλιππίδη θα μιλήσουν: ο αρχιτέκτων Οδυσσέας Σγουρός, με θέμα «Συνάφειες και ωσμώσεις. Η αδιαίρετη όψη του κόσμου είναι ανώνυμη», ο αρχιτέκτων,καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Σκουτέλης, με θέμα «Προς έναν άτλαντα του κοινότυπου» και ο αρχιτέκτων Γιώργος Τριανταφύλλου, με θέμα «Από την τρίτροχη μοτοσικλέτα στο προμελετημένο ηλεκτροσόκ». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρέμβαση του συγγραφέα, Δημήτρη Φιλιππίδη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 3256943 & 210 3256930.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς/ Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα /Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr