Αποκλειστική συνέντευξη με τον …Κανένα: Γιατί επιλέγουν εμένα για …πρωθυπουργό

Του Βασίλη Σκουρή

    

Από ποιον και πότε κινδυνεύει!- Από τι ανησυχεί- Γιατί ο …Κανένας είναι και ο αποτελεσματικότερος υπουργός!

Αναμφίβολα πρόσωπο των ημερών στις δημοσκοπήσεις είναι ο …Κανένας! Οι πολίτες της χώρας τον επιλέγουν ως καταλληλότερο για …πρωθυπουργό, ενώ ο ίδιος είναι και ο …καλύτερος υπουργός. Τα Παιχνίδια Εξουσίας εξασφάλισαν μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί του -και να τι μας είπε!

-Ποιοι σας ανέβησαν στην πρώτη θέση ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό;

-Οι παραγωγικές ηλικίες. Πρωτίστως η γενιά 34-45 που λεηλατήθηκε την εποχή των μνημονίων και με την επιστροφή στη λεγόμενη «κανονικότητα» δεν βλέπουν να καλύπτουν τις απώλειες που είχαν, καθώς ζουν ακόμα μισή ζωή. Είναι βλέπεις και η πρώτη γενιά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ζει χειρότερα από τους πατεράδες της. Είναι, όμως, και δυο άλλες κατηγορίες που με αναδεικνύουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, η κατηγορία 25-34 ετών και η κατηγορία 45-55, λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην παραγωγική διαδικασία. Και μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι πρώτος θα έβγαινα και στις νεότερες ηλικίες, αλλά δεν έχουν σταθερά τηλέφωνα και οι δημοσκόποι τους βρίσκουν πολύ δύσκολα!

-Δεν ανησυχείτε μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σας εκπορθήσει σύντομα ή με τη νίκη του στις ευρωεκλογές από την πρώτη θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία;

-Μην πέφτεις θύμα της προπαγάνδας. Αν από κάποιον κινδυνεύω είναι να βρεθεί υπαρκτό πρόσωπο που θα πείσει ότι πρόγραμμα και διαχειριστική επάρκεια για να κυβερνήσει. Τέτοια πρόσωπα και τέτοια κόμματα δεν φαίνονται αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα και έτσι θα φτάσω ως τις εθνικές εκλογές να κρατάω την πρωτιά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία! Αν, πάντως, θυμάσαι καλά, το ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός» ενσωματώθηκε στις δημοσκοπήσεις επί εποχής Σημίτη, ο οποίος ονομαζόταν και ως ο «καταλληλότερος» γιατί ενώ ερχόταν ο Καραμανλής εξακολουθούσε ήταν ο μόνος δείκτης που υπερτερούσε του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης. Αν θυμάσαι καλά, μόνο ένα διάστημα πριν το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερούσε του Τσίπρα. Σε όλες τις μετρήσεις ο κάθε πρωθυπουργός μόνο από εμένα έχανε την πρώτη θέση.

-Κύριε …Κανένα μου, ήθελα να ήξερα από την πείρα σας σε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί αποκλείετε να σας εκθρονίσει από την πρώτη θέση ένας εκ των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη;

-Εγώ δεν αποκλείω …κανέναν (και συγγνώμη που …περιαυτολογώ!). Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δείχνουν πως ως καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί λαμβάνουν το μισό του ποσοστού από αυτό που λαμβάνει το κόμμα τους. Χωρίς εικόνα πρωθυπουργίσιμου προσώπου τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι η χαρά του Μητσοτάκη και, κυρίως η χαρά η δική μου, γιατί ο …Κανένας σε κάθε δημοσκόπηση θα ανεβάζει και τα ποσοστά του! Βέβαια αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση οι ψηφοφόροι ενδέχεται να οδηγηθούν σε εκτός συστήματος λύσεις, πλην όμως και η ακροδεξιά δεν έχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να με απειλήσει!

-Δηλαδή δεν σας ανησυχεί τίποτε κ. Κανένα μου;

-Με ανησυχεί. Μια ανασύνθεση του χώρου της λεγόμενης κεντροαριστεράς, ένα ελληνικό ΕΠΙΝΕ, με ένα έλληνα …Μιτεράν στο προσκήνιο. Αλλά ούτε αυτό το βλέπω. Πρώτον, γιατί οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να θέσουν εαυτόν σε ευρύτερη κρίση. Άσε, είμαι καταδικασμένος να είμαι εγώ, ο Κανένας, καταλληλότερος για πρωθυπουργός έως ότου ο Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές! Είναι τόσο αδιέξοδη η κατάσταση που αρχίζω και πιστεύω πως δεν αποκλείεται ψηφοφόροι να ζητούν την επιστροφή Τσίπρα, πολύ νωρίτερα απ’ ότι εγώ, ο Κανένας, υπολόγιζα! Και λέω πως είναι τόση αδιέξοδη η κατάσταση, καθώς κάποιοι πιστεύουν πως θα καταστούν καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί, χωρίς διεργασίες και κινητικότητα στην κοινωνία και χωρίς να επιχειρήσουν να δουν τις νέες τάσεις που δημιουργούνται στην ανθρωπότητα. Δεν σου έχει κάνει εντύπωση πως δεν έχουν μιλήσει ποτέ για την τεχνητή νοημοσύνη;

-Ναι, αλλά ο …Κανένας αναδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις και ως αποτελεσματικότερος και για υπουργός!

-Έμπειρος είσαι, δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ιδίως σε μια εποχή που το επιτελικό κράτος έχει κάνει τους υπουργούς σχεδόν διακοσμητικούς, αφού οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου έχουν περισσότερες εξουσίες από αυτούς! Άντε να έχει μια διαφοροποίηση ο Δένδιας που αναμένει την εξουσία ως ώριμο φρούτο. Βέβαια καλοί τεχνοκράτες υπουργοί υπάρχουν, αλλά τους παρασέρνει το Success Story της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Παντού είμαστε πρώτοι, αλλά δεν το βλέπουν οι πολίτες!

-Μήπως έχετε και μια φωτογραφία σας για τη συνέντευξη;

-Μπα, από την εποχή του Οδυσσέα, τον Κανέναν δεν τον έχει δει κανείς!

ΥΓ: Ρε, αυτός ο …Κανένας έχει πολύ μυαλό!