Απορρίφθηκε το αίτημα της Ε. Τουλουπάκη για ακύρωση της δίωξής της

Απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τη σε βάρος της ποινική δίωξη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Ποινική δίωξη που είχε παραγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά το πέρας της έρευνας του, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Λαμπρό Σοφουλακη  που είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Το δικαστικό συμβούλιο, εξετάζοντας την αίτηση της κ. Τουλουπάκη, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι το πόρισμα αρχειοθέτησης του κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε μία ημέρα πριν από το πόρισμα του κ. Ζαχαρή, έκρινε ότι τα δύο πορίσματα δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής, «ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας. Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης… Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων».

Όπως προβλέπει ο νόμος, αναμένεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης να υποβάλει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για αντικατάσταση της Ελένης Τουλουπάκη. 

Από το naftemporiki.gr