Από το Κατάρ στο Λονδίνο και στη Γενεύη, στη Μύκονο και στο Πορτοχέλι, στην Κύπρο και στο Κολωνάκι…

Του Κώστα Πρώιμου
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Πάντα το διακύβευμα όταν στο παιχνίδι έμπαιναν οι διαβόητοι “φίλοι του Σκηνοθέτη”, ήταν το εύρος και οι διαστάσεις που θα ελάμβανε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πράγματι, είναι η κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου η υπόθεση Καϊλή, με την εντυπωσιακή Εύα να αποτελεί μια και μόνο αστραφτερή ζάντα από το υπερ-όχημα της παγκόσμιας διαφθοράς. Αυτή τους έσπασε σε λακκούβα και θυσιάζεται ήδη..

Οι “Φίλοι του Σκηνοθέτη” ειδικά στις Βρυξέλλες νιώθουν λες και βρίσκονται στο πατρικό τους, σε οικογενειακή συγκέντρωση. Για λόγους που αν τους αντιλαμβάνεστε έχει καλώς, αν πάλι δεν, συνεχίστε την ημέρα σας κοιμώμενοι με τα τσαρούχια, όπως χθες, προχθές ε, ας μην ανατρέξουμε και στα παιδικά χρόνια του κάθε αναγνώστη, που μπήκε στον κόπο να φτάσει μέχρι και τούτες τις αράδες.

Σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τις καταιγιστικές εξελίξεις και το τσουνάμι των αποκαλύψεων με ονόματα και διευθύνσεις, των οποίων η εμπλοκή στο ξέπλυμα των πετροδολαρίων και όχι μόνο προφανώς θα οδηγήσει ακόμη και σε πολιτική αποσταθεροποίηση αν εκτιμήσουμε ορθά την προϋπάρχουσα κοινωνική αναταραχή και τις αρνητικές συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή.

Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για την όποια συνέχεια καθώς αν πράγματι τούτη τη φορά οι “Φίλοι του Σκηνοθέτη” έχουν αποφασίσει να το πάνε το έργο μέχρι τέλους, θα πέσουν κάποιοι από τα σύννεφα και στο Λονδίνο, και στη Γενεύη, στην Κύπρο, στη Μύκονο και στο Πόρτοχέλι, στο Κολωνάκι και ούτω καθεξής… Επικίνδυνα πρότζεκτ αυτά με ολέθριες επιπτώσεις δίχως να έχει χαραχτεί επί χάρτου η “επόμενη μέρα…”