Αρχή επίθεσης λαϊκισμού

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το αισιόδοξο και αλαζονικό σενάριο εξέλιξης, επιτυχούς έκβασης, από κυβερνητικής πλευράς, πνέει ήδη τα λοίσθια. Ούτε καν φαντάζει σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, ακόμα και με μισθωμένο διάβολο. Τα χιλιόμετρα και η ταχύτητα, του οχήματος του νεοφιλελευθερισμού είναι εκτός ελέγχου πλέον και η σύγκρουση με το τείχος των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε, όχι ανέμελα, θα είναι σφοδρή. (Στο χρονικό αυτό διάστημα, θα χρειασθεί ιδιαίτερη προσοχή, από τον προοδευτικό χώρο).

Τα ποσά που του ενεχυρίασαν για τα οφέλη που θα αποκόμιζαν από την εφαρμογή πολιτικής του, οι επιτήδειοι βαρόνοι, η ελίτ της εθνικής ντροπής και οι διάφοροι σκοτεινοί τύποι κάποιων funds, στην πολύ πιθανή αποτυχία του, θα τα ζητήσουν πίσω. Και οι συγκεκριμένοι δεν αστειεύονται, είναι πιο στυγνοί από αυτόν. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, του ίδιου και των όμοιων του.

Ο κόσμος της αριστεράς, ας είναι έτοιμος να δεχθεί την πιο άγρια και λαϊκίστικη επίθεση που έχει υποστεί ποτέ. Αυτά τα συμφέροντα που διακυβεύονται αυτές τις μέρες και στιγμές, είναι τεράστια. Από την πώληση ενός τόπου έως την δημιουργία εργατικού φτηνού σκουπιδότοπου των Βαλκανίων. Ήδη το σχέδιο διχασμού έχει ενεργοποιηθεί και εμφανίζεται με δυναμική και ας γίνεται προσπάθεια δικαιολόγησης, τάχα λόγω εμβολιασμού.

Η αλαζονεία του και η πολιτική του εμπάθεια, το μίσος και η εκδικητικότητά του, αλλά και η επιβίωσή του παντί τρόπω, θα τον οδηγήσουν σε ακραίες, προκλητικές και επικίνδυνες αναμενόμενες συμπεριφορές. Και έχω την εντύπωση πως ο λαός και όχι μόνο, δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Θα προκαλέσει φανατισμό, βούτυρο στο ψωμί του, όπως αυτός πολύ καλά κατέχει, λόγω γονιδίων. Τώρα θα φανεί και η μίσθωση στα ΜΜΕ, που θα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο επιθετικά (φαντάσου), χρησιμοποιώντας στο έπακρο τον ξέφρενο λαϊκισμό, επιπλέον.Έχει γίνει το απαραίτητο φροντιστήριο και πλησιάζει η ώρα των εξετάσεων.

Η πρόνοια από την αριστερά, ας ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν, όπως και η ψυχραιμία, μαζί με την συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς δικαιολογίες που δεν χωρούν πια. Απαραίτητα εργαλεία αντιμετώπισης της έντονης κατακλυσμιαίας λασποβροχής που θα ακολουθήσει. Το πληγωμένο θηρίο γίνεται πιο επικίνδυνο, λίγο πριν ξεψυχήσει.