Ασκήσεις τρόμου και πανικού

Του Ιωάννη Δαμίγου

Την ηρεμία της Κυριακής τάραξε το εκνευριστικό ηχητικό σήμα του 112. Ανέφερε σφοδρές χιονοπτώσεις και προειδοποιούσε για αποφυγή άσκοπης κίνησης. Πολιτική προστασία είναι αυτή και ως υπεύθυνη αυτού του σκοπού την λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου, σαν λογικός άνθρωπος. Παραμένεις στο σπίτι και περιμένεις να ξεσπάσει το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, που θα σκεπάσει με χιόνι και τις … βάρκες.

Οι κάτοικοι της Αθήνας απειλούμενοι με πρόστιμο, έτρεξαν να εφοδιασθούν με αλυσίδες ελαστικών, ταλαιπωρούμενοι σε ουρές, χρυσοπληρώνοντάς τες πανάκριβα, λόγο … εξάντλησης των οικονομικών “κουβερτών”. Με το σύνηθες άθλημα της κερδοσκοπίας, να ασκείται από τις επιτήδειες εταιρείες πώλησης, ξεπουλώντας το στοκ εμπόρευμα, κατόπιν συνεννόησης βεβαίως βεβαίως. Ο Αθηναίος εξαναγκάστηκε να ομοιάσει με βόρειο ευρωπαίο πολίτη που ζεί με τα χιόνια τους περισσότερους μήνες, αλλά με “καθαρούς” δρόμους, φέροντας αλυσίδες στο αυτοκίνητο, με λίγα χιλιοστά χιονιού και αυτό σε σπάνιες περιπτώσεις, που άμαθος δεν θα βγεί να οδηγήσει.

Ασκήσεις τρόμου και πανικού, που την Κυριακή που σου μένει και αν, σε υποβάλουν σε αναβολή της όποιας σου προγραμματισμένης κοντινής εξόδου σε ένα θέατρο ας υποθέσουμε. Κλείνουν και ανοίγουν δρόμους όπως, χωρίς να υπολογίζουν τις προθέσεις των πολιτών, “προληπτικά” και χωρίς χιονόπτωση. “Φυσάνε και το γιαούρτι” μετά το περσινό φιάσκο της Αττικής οδού! Τρόμος και πανικός για έναν ήπιο χειμώνα, διακόπτοντας την όποια “λειτουργία” του κράτους, σαν επίδειξη κυριαρχίας και αναντίρρητης υποταγής. Σε σημείο να ενημερώνουν για νέο σφοδρό κύμα χιονόπτωσης, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί καν το πρώτο!

Η καταχρηστική και επικίνδυνη χρήση του 112, θυμίζει τον ψεύτη βοσκό με τα πρόβατα και τον λύκο! Ευτελίζοντας τα πάντα! Έχουν μετατρέψει την φυσιολογική εποχή του χειμώνα και όχι μόνο, σε ακραίο καιρικό φαινόμενο τρόμου! Και να τα έκτακτα και νέα επικαιροποιημένα δελτία καιρού, να συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τηλεθέασης τους άτυχους και εκούσια παθόντες εγκλωβισμένους.

Φροντιστήριο υποτακτικής εκπαίδευσης κρατικού μπούλινγκ. Πέρασε με λίγες νιφάδες το Σαββατοκύριακο και μεταθέτουν την “σφοδρή” χιονόπτωση, ¨χιονοκαταιγίδα”, “μπόρες χιονιού” και ό, τι άλλο εντυπωσιακό σκαρφιστούν, για την Δευτέρα! Άργησε να φθάσει ο χειμώνας και βάλθηκαν να τον κακοποιήσουν κι αυτόν. Άλλωστε τα “άκρα” τα κάνουν όλα ακραία.

Ήρθε ο χειμώνας, τρομάξτε, πανικοβληθείτε, υπακούστε, Μην σας ξεγελά το φονικό χιόνι, μην σας κοροϊδέψει το αιμοβόρο κρύο, μην ξεγελαστείτε από τον βιαστή βοριά. Εμείς είμαστε εδώ με τον κρατικό μηχανισμό, να σας εκπαιδεύουμε στα πρέποντα. Πότε να μένετε μέσα, πότε να βγαίνετε έξω, και πάντα να πηγαίνετε δεξιά. Ειδάλλως τον κακό σας τον καιρό!