Ατζέμ πιλάφι – Συνοδεύει ιδανικά κρέας και πουλερικά

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ρύζι (μακρύκοκκο)
1 φλ. φιδέ (κομμένο)
5 φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τον φιδέ.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κάνοντας γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε των ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αλατιζουμε.

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 18´- 20´ περίπου.

Λίγο πριν απορροφήσει όλον τον ζωμό, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 5´ τουλάχιστον μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!