Γιορτινό Ιτς πιλάφι

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ρύζι
500 γρ.συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1/3 φλ. κουκουνάρι
1/3 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το συκώτι να ζεματιστεί για 3´- 4´ σε βραστό νερό.

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κυβάκια.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.

Προσθέτουμε διαδοχικά το συκώτι, το ρύζι και το κουκουνάρι.

Βάζουμε σιγά-σιγά 5 φλυτζάνια ζεστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 18´- 20´.

Προς το τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.

Λίγο πριν το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το πιπέρι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 5´ τουλάχιστον μέχρι να σερβίρουμε.

 

Σημ.: Μπορούμε να κάνουμε το Ιτς πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου όπως συνηθίζεται παραδοσιακά.

 

Καλή επιτυχία!