Αχ αυτοί οι αρχαίοι που βάζουν σε μπελάδες τον Άδωνη Γεωργιάδη

Τελικά όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους κάποια στιγμή. Ακόμη και ο πολυμήχανος Άδωνης Γεωργιάδης.

Για όσους παρακολουθούν το θέμα της επικείμενης (;) νομοθετικής ρύθμισης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τη κυβέρνηση, ο υπο-πρωθυπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι «το σκέφτεται» και θα αποφασίσει όταν δει τη ρύθμιση

Τι σκέφτεται;

Ίσως αν γίνεται να εξαφανιστεί, σαν να μην υπήρξε ποτέ, ένα πόνημα που εξέδωσε ως «ιστορική έρευνα» το 2002 – από τις δικές του Εκδόσεις.

Το ομοφοβικό βιβλίο του «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ» αναφέρει στο οπισθόφυλλο: «Ας σημειωθεί εδώ πως εντέχνως διαχέεται η άποψη ότι τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ ανεκτικότεροι ημών απέναντι σε αυτή τη «συνήθεια» και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μια πράξη όχι μόνον αποδεκτή, αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής».

Έχει και την εξήγηση για τη «διάχυση»:

-«Οπωσδήποτε η προσπάθεια αυτή ούτε αθώα είναι, ούτε τυχαία. Στο πλαίσιο της «Νέας Εποχής» που ζούμε, σχεδόν τα πάντα ευτελίζοντας. Κάποιοι λοιπόν θέλοντας να χρησιμοποιήσουν το κλέος και το κύρος του αρχαίου κλασικού μας πολιτισμού για να ισχυροποιήσουν τις απόψεις τους, αφήνουν να καλλιεργείται μια τέτοια εικόνα».

Περί της επιστημονικότητας του βιβλίου, ούτε λόγος.

-«Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να υποστηριχθεί η θέση ότι η ομοφυλοφιλία ουδέποτε υπήρξε πράξη αποδεκτή και προβεβλημένη, είναι η εκτεταμένη χρήση των αρχαίων ελληνικών κειμένων».

Και καταλήγει ο «ιστορικός» Γεωργιάδης: «Στο βιβλίο αυτό, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, θα διαπιστώσετε, ότι στην αρχαία Ελλάδα την ομοφυλοφιλία την αντιμετώπιζαν ιδιαιτέρως αρνητικά. Αυτή είναι η αλήθεια».

Η αλήθεια τώρα είναι ότι ο Μητσοτάκης ψάχνει μια αφορμή να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης και ίσως να τον εξωθήσει και εκτός ΝΔ – δεν του χρειάζεται πλέον. Η άρνηση να ψηφίσει νόμο είναι επαρκής λόγος.

Από την άλλη πώς ένα λάτρης του αρχαιοελληνικού πνεύματος να διαψεύσει τα ευρήματα του, για ένα υπουργείο;

Τελικά όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους κάποια στιγμή. Ακόμη και ο πολυμήχανος Άδωνης – που στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο κατάλαβε τι σημαίνει Μητσοτάκης.

Δεν κώλωσε και την επόμενη του απάντησε: μου χρωστάς! Η αλλιώς: «Μιλάω πολύ και αυτό ωφελεί τη ΝΔ».

Τώρα – που έχει και κοινό, επί του θέματος στο κόμμα – θα μιλήσει..;

Γ.Λ.