Βασιλόπιτα

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
350γρ βούτυρο
350γρ ζάχαρη
5 αυγά
150ml γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 βανίλια
400γρ αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
100γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την βανίλια, τα αυγά ένα-ένα και το γάλα.
Τελευταία βάζουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ ελαφρά μια φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60΄ περίπου.

Διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου ή με ζάχαρη άχνη.

Σημ.: Χρησιμοποιούμε φόρμα διαμέτρου 26εκ.



Καλή επιτυχία & Καλή Χρονιά!