Βραβείο στον ΟΠΑΠ από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή  

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, βράβευσε τον ΟΠΑΠ για την υποστήριξή του στους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας. Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από το 2011 και, ως Μέγας Χορηγός της, υποστηρίζει τους αθλητές της παραοολυμπιακής ομάδας σε όλες τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τιμήθηκαν  οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί, καθώς και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Εκ μέρους του ΟΠΑΠ, το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Α’ του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, ο οποίος δήλωσε: «Στον ΟΠΑΠ, είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τον Μέγα Χορηγό της παραολυμπιακής ομάδας, της πιο δυνατής ομάδας. Οι πρωταγωνιστές της είναι άνθρωποι που υπερβαίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό και γίνονται παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς – και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, η οποία παίρνει από εσάς μαθήματα ζωής. Αξίζετε όλοι πολλά συγχαρητήρια για τις σημαντικές επιδόσεις, τις διακρίσεις σας και την χαρά που προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια. Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους, να προωθούμε τις βασικές αρχές που υπηρετεί το Παραολυμπιακό Κίνημα – την αποφασιστικότητα, την ισότητα, την έμπνευση και το θάρρος – και να έχουμε ενεργό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα παραολυμπιακά αθλήματα, παρακινώντας ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας να συμμετάσχουν και να τα αγκαλιάσουν».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ σημειώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε. Όλους τους χορηγούς και κυρίως τον Μέγα Χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ, που μας στηρίζει και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τους αγώνες στο εξωτερικό».