Γεννηματά: Πουλάει τρέλα ή φοβάται κάτι;

Προ ημερών η Φώφη Γεννηματά έλεγε ότι στην Ελλάδα “υπάρχει ζήτημα ασφάλειας”.  Ό,τι πρέπει για όποιον θέλει να βλάψει τη χώρα τουριστικά τουλάχιστον: αρχηγός ελληνικού κόμματος λέει ότι δεν είναι ασφαλής.  Το μόνο ελαφρυντικό της είναι ότι δεν ασχολείται κανείς μαζί της.

Τώρα ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει  και “σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας”.

Κάποιος θα αντιδρούσε σαν το Γεώργιο Παπανδρέου: “Δεν έχει σημασία” τι λέει η  συγκεκριμένη πολιτικος.

Ένας άλλος θα της απαντούσε ότι αν υπάρχει κάπου θέμα Δημοκρατίας είναι στο κόμμα της, το οποίο έχει μετατρέψει σε προσωπικό φέουδο.

Προ ημερών, όταν ανέκυψε μια υπόθεση με τη Ζήμενς και τα λαδώματά της,  η Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση στήνει “νέο βρόμικο 89” για να πλήξει τον Σημίτη- και γέλασαν και οι πέτρες που θυμούνται με ποιον ήταν το 1989 ο Σημίτης. Έφτασε  να εμπλέκει ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τώρα της προκύπτει  ότι υπάρχει “σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας”,  η κυβέρνηση είναι… υπόλογη για τη Νοβάρτις και  ο κατηγορούμενος Μανιαδάκης  “γυρίζει μπούμερανγκ”- κατά …. της κυβέρνησης.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχασε το μπούσουλα και πουλάει τρέλα, αν δεν υπήρχε μια σοβαρή πλευρά που απολήγει σε ένα ερώτημα:

Τι προσπαθεί να κρύψει η Γεννηματά για το κόμμα της; Τι- και ποιον -προσπαθεί να καλύψει;  Γιατί συνεχίζει με αντιπερισπασμούς που αν δεν δείχνουν  ανοησία, υποψιάζουν για πανικό;