Γιάννα Παπαδάκου: «Υπάρχουν ίχνη από ξέπλυμα μιζών σε μετοχές και ακίνητα. Όλα θα βγουν στο φως»

Συνέντευξη στην Μαίρη Μπενέα

«Θα στραφούμε εναντίον εκείνων που μας συκοφάντησαν, όσων στήριξαν την σύνταξη ανυπόστατων και ψευδών κατηγορητηρίων σε βάρος μας και των άλλων που προώθησαν το παραμύθι της σκευωρίας για να συγκαλύψουν το μεγαλύτερο, πράγματι, σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», διαμηνύει η δημοσιογράφος για την Νovartis.

«Υπάρχουν ίχνη από το ξέπλυμα των μιζών με ακίνητα, μετοχές κλπ, όλα θα βγουν στο φως! Τέρμα το σκοτάδι και το ψέμα!».

Με αυτά τα λόγια, η γνωστή δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, έδωσε το στίγμα, γιά το τι θα επακολουθήσει, μετά την απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που οδήγησε ομόφωνα στην κατάρρευση του αφηγήματος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, περί δήθεν σκευωρίας της Novartis.

H Γιάννα Παπαδάκου, που απαλλάχτηκε αμετάκλητα, για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, όπως άλλωστε και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης, όπως και οι εκδότες και δημοσιογράφοι Γιάννης Φιλιππάκης, Κώστας Βαξεβάνης και Αλέξανδρος Τάρκας, μίλησε στο iEdiseis, για την επόμενη ημέρα:

– Ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα, μετά το σεισμό, που προκάλεσε το απαλλακτικό βούλευμα, για τη δήθεν σκευωρία της Novartis;

Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα χαράς! Επιτέλους η αλήθεια νίκησε το ψέμα, η ερευνητική δημοσιογραφία θριάμβευσε, η νομιμότητα επικράτησε της σκοπιμότητας και η Δικαιοσύνη έδωσε ελπίδα στον πολίτη! Όσοι εισέπραξαν μίζες θα πληρώσουν! Τώρα αρχίζει η διερεύνηση του σκανδάλου!

– Τι θα συμβεί τώρα, με τα στοιχεία της υπόθεσης;

Το έχω πει πολλές φορές: το ρεπορτάζ συνεχίζεται! Οι βόμβες μέσα στη δικογραφία της Νοβάρτις θα αποκαλυφθούν! Όπως έχουν πει οι προστατευόμενοι μάρτυρες οι μίζες δίνονταν σε μετρητά , αλλά υπάρχουν ίχνη από το ξέπλυμα των μιζών με ακίνητα, μετοχές κλπ , όλα θα βγουν στο φως! Τέρμα το σκοτάδι και το ψέμα!

– Ποιά πιστεύετε ότι, θα είναι η δικαστική εξέλιξη, μετά την αποκάλυψη περί φορολογικού ελέγχου, για τα αδιευκρίνιστα ποσά, σε Αδωνι – Αβραμόπουλο; Kαι η υπόθεση Τσοχατζόπουλου από φορολογικό έλεγχο δεν ξεκίνησε;

Πράγματι το μεγάλο σκάνδαλο των εξοπλιστικών αποκαλύφθηκε από τον φορολογικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένεια Τσοχατζόπουλου όταν εντοπίστηκε ότι δεν είχε δηλωθεί το σπίτι στην Πλάκα.

Όπως είπα και πριν, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ελέγξει από πού προέρχονται τα αδιευκρίνιστα ποσά και κυρίως τη σχέση των μετρητών που καταγγέλλονται ότι δόθηκαν με τις καταθέσεις στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Ο φορολογικός έλεγχος που άρχισε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία εμφανίζονται «ορφανά» σε σχέση με τους καταθέτες τους θα αποδώσει καρπούς και θα φωτίσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, το οποίο ζημίωσε τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ από τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Άνθρωποι που δεν είχαν να πληρώσουν τα πανάκριβα φάρμακα πέθαναν, άλλοι βομβαρδίστηκαν με ποσότητες φαρμάκων που δεν χρειαζόταν να πάρουν και την ώρα που κόβονταν μισθοί και συντάξεις, πηγαινοέρχονταν φάκελοι με χιλιάδες ευρώ σε προθαλάμους υπουργικών γραφείων.

-Θα δοθεί δικαστική συνέχεια από πλευράς όλων όσων απηλλάγησαν με το βούλευμα;

Βεβαίως θα στραφούμε εναντίον εκείνων που μας συκοφάντησαν, όσων στήριξαν την σύνταξη ανυπόστατων και ψευδών κατηγορητηρίων σε βάρος μας και των άλλων που προώθησαν το παραμύθι της σκευωρίας για να συγκαλύψουν το μεγαλύτερο, πράγματι, σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Μαζί τους, δυστυχώς, ήταν και ελάχιστοι συνάδελφοί μας, που μας αποκαλούσαν «συμμορία», που αρθρογραφούσαν και ξιφουλκούσαν μέσα από τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς εναντίον της αλήθειας, βαφτίζοντας το ψάρι κρέας, όλοι αυτοί θα πληρώσουν με αγωγές και μηνύσεις που θα τους ασκήσουμε για να μην επαναληφθεί ποτέ η απειλή εναντίον των δημοσιογράφων που αγωνίζονται να κάνουν τη δουλειά τους, με ελάχιστες απολαβές, αλλά με περίσσευμα ψυχής και αξιοπρέπειας.

-Tι θα κάνετε εσείς προσωπικά με την περίπτωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που έφτασε στο σημείο να διεκδικεί το σπίτι σας και να κατάσχει τα έπιπλα σας;

Ο κ. Μιωνής, υπερτιμώντας την δύναμη του χρήματος και πιστεύοντας ότι όλα αγοράζονται θα λογοδοτήσει κι αυτός. Ευτυχώς το υγιές κομμάτι της Δικαιοσύνης, πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις ανυπόστατες και εν γνώσει του ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Μαζί του θα πληρώσουν και όσοι έχουν ομολογήσει πώς έστησαν σε συνεργασία με αυτόν, το αφήγημα της σκευωρίας, πώς τον γνώρισαν σε δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου, αλλά και εκείνοι που μεσολάβησαν γι’αυτή την ανίερη συμμαχία σε βάρος μου και άλλων δημοσιογράφων.

– Πώς σας αντιμετώπισαν οι έλληνες συνάδελφοι σας και πως οι ξένοι;

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου στην Ελλάδα ήταν μαζί μου, το ξέρω. Από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ελάχιστοι στήριξαν τις θέσεις μας, ενώ στο εξωτερικό μεγάλες συστημικές εφημερίδες όπως η Monde, η Humanite και άλλες, μας υποστήριξαν ολόψυχα. Καθημερινά επικοινωνούσαν μαζί μου δημοσιογράφοι, οι οποίοι μου ζητούσαν να τους ενημερώσω για την πορεία της υπόθεσης, προσφέρονταν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε όποια διαδικασία χρειαζόταν, δημοσιογραφικές ενώσεις εξέδιδαν καθημερινά ανακοινώσεις.

Από την ελληνική Ένωση Συντακτών η πλειοψηφία εξέδωσε ανακοίνωση στήριξής μου, καθώς και η ΠΟΕΣΥ. Συνάδελφοι ήρθαν ως μάρτυρες υπεράσπισής μου, αγνοώντας το κόστος της απομόνωσής τους από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα, τα οποία δεν τους καλούσαν πια για να εκφέρουν άποψη. Μαζί μας ήταν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις που κατήγγειλαν τον διωγμό μας. Απέναντί μας ήταν το διεφθαρμένο μιντιακό, επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο! Έτσι ή αλλιώς εμείς που ασκούμε ερευνητική δημοσιογραφία όλους αυτούς τους καταγγέλλουμε.

ΥΓ: Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στη μνήμη του Δημήτρη Τσοβόλα! Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου Ιπποκράτη Μυλωνά και Λύδια Τσοβόλα για τις ατελείωτες ώρες που πέρασαν μαζί μου ψάχνοντας έγγραφα και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR