Γιάννης Λοβέρδος: Καρτούν

Του Γ. Λακόπουλου

Τα βλέμματα στρέφονται πάλι στον Πρωθυπουργό: πως βρίσκει άκρη με τους βουλευτές δικής του « παραγωγής», που όταν μιλάνε δεν καταλαβαίνεις αν είναι άνθρωποι ή καρτούν;

Δείξε μου τι βουλευτές έβγαλες να σου πω τι πρωθυπουργός είσαι.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ανατριχιάσει με την -αρνητική- συμβολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κοινοβουλευτισμό.

Οι νέοι που έβαλε στη Βουλή έχουν και μια λούμπεν πλευρά στην πολιτική αντίληψη που διαχέει η δημόσια παρουσία τους στο Κοινοβούλιο και στα ΜΜΕ.

Και να πεις ότι δεν ήξερε; Όταν πολυθρύλητος Μπογδάνος ζήτησε «να μπουν τα τανκς στην ΕΡΤ»- και ας το κατάπιε – έντρομος έβαλε την Μαρία Σπυράκη- να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον θέλει για υποψήφιο βουλευτή του-

Και μετά τον έχρισε υποψήφιο βουλευτή του!

Σήμερα είναι αντιπρόσωπος του έθνους , μέλος μιας ομάδας που σταδιοδρόμησε με αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορεία.

Ο Κυρανάκης, ο Μαρκόπουλος, ένας Ρωμανός που περιμένει τη σειρά του και κορυφαίος του χορού ο Γιάννης Λοβέρδος.

Η επιχειρηματολογία του πρώην δημοσιογράφου που έγινε πολιτικός με τη βούληση 14.400 ψηφοφόρων, είναι κοντά στο μηδέν: ακαταμάχητος συνδυασμός αφασίας, φτήνιας και στόμφου .

Καταπίνει διαρκώς ακόμη και χονδροειδή φωτομοντάζ και στην παραπληροφόρηση είναι ο καλύτερος πελάτης των ελληνικών Hoaxes…

Η τοποθέτησή του για τη συνεπιμέλεια, είναι συμβατή με τις ελλείψεις του ως δημόσιο πρόσωπο.

Αντιστοιχεί στην άγνοια του κινδύνου που τον απειλεί όταν παίζει ένα ρόλο, που έχει απαιτήσεις ανεξάρτητα από κόμματα

Πχ ο Άδωνις , καραμπινάτος δεξιός -με επιβαρυμένο παρελθόν- αλλά γάτα με πέταλα. Σου σπάει τα νεύρα με πολιτικές θέσεις και επικοινωνιακές ακρότητες, αλλά δεν τον λες βλάκα-και όταν δεν κάνει πολιτική είναι συγκροτημένος και ανθρώπινος.

Ο Βορίδης έκανε «ακτιβισμό» με τσεκούρια και λάτρεψε τον Παπαδόπουλο ακόμη και στη φυλακή, αλλά έχει τετράγωνη λογική.

Στην περίπτωση Λοβέρδου σηκώνουν τα χέρια πολλές επιστήμες, όταν αποφαίνεται: «Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά καλός γονιός».

Όπως τότε που έλεγε για τον νεοναζί αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκο : «τον ξέρω καιρό, μου είναι συμπαθής, ανθρώπινα , πολιτικά διαφωνώ μαζί του».

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το να είναι καλός σύζυγος είναι μέρος του να είσαι καλός πατέρας, δεν κάνεις ούτε για φιγούρα να περνάει την ώρα του το Twitter.

Άλλος θα έλεγε : σόρυ, έκανα ένα φραστικό λάθος. Ο Λοβέρδος άνοιξε το μάνιουαλ του κόμματος στο κεφάλαιο «πάντα τα ρίχνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Επιμένει ότι «απομόνωσαν μια φράση του» και ως εκ τούτου είναι … ανόητοι. Και μετά του δίνει πάλι και καταλαβαίνει:

-«Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους το διαζύγιο η δυνατότητα να βλέπουν τα παιδιά τους αυτή. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής».

Όποιος μπορεί ας του εξηγήσει: ο δικαστής κρίνει με βάση τους νόμους και τους νόμους τους ψηφίζει η Βουλή. Πάντα.

Τα βλέμματα στρέφονται πάλι στον Πρωθυπουργό: πως βρίσκει άκρη με τους βουλευτές δικής του «παραγωγής», που όταν μιλάνε δεν καταλαβαίνεις αν είναι άνθρωποι ή καρτούν; 

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR