Γιάννης Οικονόμου: Υπόδειγμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ζουμί βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του Οικονόμου, που υποδεικνύει… σιωπητήριο!

Προς Θεού – μακριά κάθε σκέψη ότι για αποτρόπαιες πράξεις ανθρώπων που σχετίζονται με τη ΝΔ ευθύνεται η ΝΔ.

Αλλά, κατά σύμπτωση, ορισμένες από τις πιο δυσώδεις περιπτώσεις αυτής της κατηγορίας, προέρχονται από ανθρώπους που σχετίζονται με τη ΝΔ.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, που δεν αποδοκιμάσθηκε ποτέ ευθέως, στη δίκη του είχε μάρτυρα υποστήριξης μια ευρωβουλευτίνα και έναν βουλευτή στο ακροατήριο για συμπαράσταση.

Ο Λιγνάδης, που «τους ξεγέλασε» ως ηθοποιός, και διορίσθηκε από την κυβέρνηση, έδειχνε οικειότητα με τα μέλη της, στις παραστάσεις του.

Τώρα ο Μίχος. Τέρας και κτήνος του Κολωνού, κατά τα ΜΜΕ, που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για κακοποίηση ανήλικης και στη δημοσιότητα ήλθαν φωτογραφήσεις του με στελέχη της ΝΔ.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι μνημείο περίτεχνης προσπάθειας για το αδύνατο: να αποφύγει το πολιτικό κόστος, χωρίς να αποδοκιμάσει ευθέως τον δράστη.

Ασφαλώς κανείς στη ΝΔ και την κυβέρνηση δεν βαρύνεται με ό,τι τον βαρύνει. Και ο Γιάννης Οικονόμου πολύ ορθά λέει:

«Όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά, αποτρόπαια. Είναι σοκαρισμένη η κοινωνία. Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη φροντίζουν να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και οι συνένοχοι».

Μόνο που μιλάει για την… κοινωνία, την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν καλύπτει και τη ΝΔ, που αναλαμβάνει να ξελασπώσει:

-«Πράγματι ήταν μέλος της ΝΔ, είναι σε αναστολή η ιδιότητά του».

Τι ακριβώς σημαίνει «αναστολή»; Θα περιμένουν την τελεσίδικη δικαστική απόφαση για να τοποθετηθούν;

Τότε να πάρουν πίσω και τον Γεωργιάδη, που κυκλοφορεί με παραγραφή…

Προέχει ο σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας. Αλλά η προφανής επιφύλαξη για προσωπική καταδίκη του καθάρματος από τον εκπρόσωπο, βγάζει μάτι.

Ιδίως όταν, κουτοπόνηρα, κάτι προσπαθεί για τον… ΣΥΡΙΖΑ. «Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές και αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και με ισόβια».

Το έπιασαν το υπονοούμενο, όχι μόνο οι διατεταγμένοι «τρολατζήδες» της Πειραιώς, αλλά και ο -συνήθως ευπρεπής- βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, που το μετέφρασε:

«Το ανθρωπόμορφο τέρας του Κολωνού, θα δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, όπως θα ίσχυσε με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν έβαζε και λίγο «νόμο Παρασκευόπουλου», μπορεί να κέρδιζε υπουργείο.

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ζουμί βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του Οικονόμου, που υποδεικνύει… σιωπητήριο!

-«Η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης -στοχοποιούνται πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του- είναι απαράδεκτη και αδιανόητη… Πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος».

Κοίτα ποιος μιλάει.

Προφανώς θα διευκόλυνε ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν του θύμιζε τις μεθόδους «εστίασης» της ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για να τις πάρει ως υπόδειγμα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR